Danske storbanker har to kontantkasser tilbage

16. DEC 2022 • 09:32ERHVERV/POLITIK

Af de største banker i Danmark er det kun Danske Bank, der stadig har to filialer med kontantkasser tilbage.

Tiden, hvor man kan gå fra gaden til en kasse i banken for at hæve eller betale regninger uden en forudgående aftale, ser ud til at synge på sidste vers. Ifølge Børsen har kun Danske Bank filialer med kontantkasser.

Nordea, Jyske Bank, Sydbank, Nykredit, Arbejdernes Landsbank og Spar Nord har alle afskaffet kontantkasserne.

Danske Bank lukkede i april deres kontantkasser i Aalborg, Odense og Rønne. Banken har derfor kun to filialer med kontantkasser tilbage - én i København og én i Aarhus.

Over for Børsen udtrykker Ældre Sagen sin bekymring. Her peger seniorkonsulent Louise Kambjerre Scheel på, at 120.000 ældre aldrig nåede at få NemID.

NemID var fra 2010 til 31. oktober i år borgernes digitale log-in til det offentlige. Det er i år blevet erstattet af MitID.

Hun er derfor bekymret for, om ældre kunder kan risikere at få problemer, hvis de analoge løsninger forsvinder fra bankerne.

- Bankerne har et særligt samfundsansvar over for alle deres kunder, siger Louise Kambjerre Scheel til Børsen.

- Du kan ikke lade være med at vælge at have en bankkonto, siger hun og peger på, at alle danskere skal have en NemKonto.

Børsen har sideløbende fredag beskrevet en række af de gebyrer, der er blevet indført for at få bankpersonale til at hjælpe analogt.

Det er gebyrer i størrelsesordnen 50 til 60 kroner på alt fra kontoudtog på papir over afvisning af en PBS-betaling til at sætte penge ind på sin konto ved kassen.

Blandt andet har stigninger i gebyrer hos Nordea fået flere medlemmer af Ældre Sagen op af stolen. Men ifølge Ældre Sagen er Nordea ikke dyrere end andre banker, siger seniorkonsulenten til Børsen.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU