Investorer vil bygge tankstation i Nexø

Investorer vil bygge tankstation i Nexø
Nexø kan være på vej mod at få en ny tankstation. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 4. OKT 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
4. OKT 2022 • 15:30

To investorer har henvendt sig til kommunen, fordi de begge ønsker at bygge tankstation på Andersen Nexø Vej.


Der kan være en ny tankstation med vaskehal og ladestandere på vej til Nexø. Regionskommunen har således modtaget henvendelser fra to investorer, som begge ønsker at opføre netop det på et erhvervsareal på Andersen Nexø Vej 15 i Nexø.

Politikerne skal derfor tage stilling til, om kommunen skal sælge arealet og på hvilke vilkår. Direktøren i kommunen indstiller, at arealet sættes til salg i offentligt udbud i mindst fire uger med et mindstebud på 250 kroner per kvadratmeter inklusive moms. Ifølge direktøren bør arealet udbydes til salg til aktiviteter, der forudsætter et stort kundeflow. Eventuelle købstilbud vil blive fremlagt til politisk godkendelse efter udbudsperiodens udløb.

Det fremgår af økonomi- og klimaudvalgets dagsorden.

Et salg vil forudsætte en arkæologisk forundersøgelse. Det anbefaler Bornholms Museum, da der i forbindelse med etablering af Jem & Fix på nabogrunden blev gjort mindre arkæologiske fund. Forundersøgelsen skal være med til at afgøre, hvor bygherren kan bygge, så områder med flest fund ikke bliver bebygget. Museet vurderer, at en forundersøgelse af områderne koster omkring 60.000 kroner, og at man først har mulighed for at gå i gang med opgaven i marts 2023, muligvis tidligere afhængigt af vejret.

Ifølge lokalplanen kan arealet bruges til erhvervsformål som håndværks- og lettere industrivirksomhed, lager, kontorer og butikker med særligt pladskrævende varegrupper. Der skal derfor ikke udarbejdes en ny lokalplan, hvis der skal opføres tankstation og lignende.

Aktuelt udgør udgør matriklen 9.194 kvadratmeter. Kommunens planafdeling foreslår en opdeling i to delområder på henholdsvis 3.536 kvadratmeter og 5.658 kvadratmeter. Derudover arbejder kommunen på, at der bliver fælles vejadgang for at få flyttet ind- og udkørsel så langt væk fra rundkørslen som muligt af hensyn til vejsikkerheden. Der er også krav om beplantningsbælte ud til Andersen Nexø Vej for at sikre en grøn indkørsel til Nexø.