'Vi er blevet kimet ned fra morgenstunden'

'Vi er blevet kimet ned fra morgenstunden'
– Vi er i fuld gang med at gøre klar, også vores personaleværelser, siger Gabriela Jantzen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 16. APR 2021 • 13:57
| ABONNENT
16. APR 2021 • 13:57

GENÅBNING

– Jeg er lidt forbløffet, lyder det i første omgang fra Gabriela Jantzen på Restaurant Le Port i Vang her fredag formiddag til spørgsmålet om, hvad hun siger til genåbningen, som fra onsdag giver mulighed for også indendørs gæster og ikke kun udendørs, som udsigten ellers i et stykke tid har været.

– Vi vidste jo slet ikke, at vi får lov til at starte indenfor, det fik vi først at vide fredag morgen, fortsætter hun.

– Så det er en blandet fornøjelse, men jeg er selvfølgelig glad for, at vi får lov til at åbne, og det gør vi torsdag den 29. april, vi kan ikke nå det før. Personalet skal nå at komme og så videre.

Havde I tænkt jer at åbne for udendørs servering uanset hvad?

– Nej, det havde vi ikke, det er simpelthen for hundekoldt. Prøv at forestille dig at sidde ude på vores terrasse nu. Vi har heller ikke en sandwich og en kop kakao, vi kan servere, vi lever jo af, at folk skal have en rigtig menu, siger Gabriela Jantzen.

– Vores personale kommer ikke kun fra Bornholm, så vi er i gang med at tromme det sammen. Vi har noget fast personale, der bor på Bornholm, men så har vi også en tjener og en kok fra København og en tjener fra Odense.

Hun pointerer, at hun er særdeles positivt indstillet og glad for, at det bliver muligt at åbne restauranten, men:

– Jeg savner, at der er struktur og en rød tråd i det, de laver. Hvordan kunne det være så farligt i forgårs, hvor vi alle sammen skulle passe på, og så er det lige pludselig ikke farligt, og man kan bare åbne det hele?

Myndighederne følger vel udviklingen og konstaterer, at det går bedre end ventet, og så tager man jo på et eller andet tidspunktet springet ud i det?

– Ja, men jeg synes, det kunne have været rart med nogle retningslinjer i god tid inden.

Du synes, det er et kort varsel?

– Ja, det er et superkort varsel! Vi er jo en virksomhed, og det er ikke sådan, at vi ligger med tjenertøj på om natten og kokkene står klar med alle råvarerne. Vores råvarer skal være friske, og vi skal først have bestilt dem hjem for at kunne lave maden.

Frys

Så I har megatravlt?

– Ja – men vi er glade, vi er i fuld gang med at gøre klar, også vores personaleværelser. Der er mange ting, vi skal forberede, og det tror jeg slet ikke, myndighederne tænker på. De forestiller sig, at vi går i frys, når de lukker ned, og så begynder vi bare at bevæge os igen, når de genåbner, haha, ler Gabriela Jantzen selv ved tanken, men betoner igen:

– Vi er superglade for det, også for at vi får store bededag med den 30. april, det havde været et stort tab ikke at få den med.

Hvordan har I klaret jer igennem nedlukningen?

– Vi plejer jo at holde lukket om vinteren, så vi har klaret os rimelig godt. Normalt åbner vi til påske, men den fik vi altså ikke med i år, og det har da kostet os rigtig mange penge, det er jo aprils højsæson, og april er egentlig lidt ligegyldig, hvis ikke man får helligdagene med. Og når det er hundekoldt som nu, er der ikke meget grin ved den, vel? Så nu håber vi, der kommer noget forår, og vi glæder os til at åbne, og der er allerede ved at være godt med fart på.

I har modtaget bordbestillinger?

– Ja, de er begyndt at komme, det hele er positivt på den måde. Vi er blevet kimet ned lige fra morgenstunden her fredag af folk, der har villet booke et bord, siger Gabriela Jantzen.