Nu åbner galleriet: 'Måske min sidste udstilling'

Nu åbner galleriet: 'Måske min sidste udstilling'
– Jeg maler ting, som jeg ser det. Motivet kan være ens, men måden vi ser det på, kan være anderledes, siger Jennie Koch. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 3. JUN 2021 • 13:12
| ABONNENT
3. JUN 2021 • 13:12

KULTUR

I Jennie Kochs hjem er næsten alt, der hænger på væggene, hendes egne malerier. Der er faktisk så mange malerier fremme, at der ikke er plads til, at alle kan hænge. Det ville kræve en enorm stor væg. Flere af dem står i stedet på gulvet op ad væggen eller op ad møbler. Man er ikke i tvivl om, at det her er et hjem, hvor kunsten fylder utroligt meget. Det smukke virvar af malerier i stuen er blandt andet på grund af, at næsten det hele skal transporteres til Galleri Vang og udstilles indtil 12. juni.

– Jeg har så mange efterhånden, så jeg håber også, at jeg får afsat nogle af dem, siger Jennie Koch.

Kun et måske

Måske er det sidste gang Jennie Koch udstiller sine malerier. Hun er ved at blive for gammel, siger hun. Alligevel kan hun nok ikke lade være med at male. Hun står op klokken fire om morgenen, for så har hun tid til at male, og det gør hun bedst i fred og ro. At male er blevet en stor del af hendes liv, og derfor kan hun ikke med sikkerhed sige, om hun er at finde på Galleri Vang næste år. Men i år åbner hun ballet, når galleriet på havnen slår dørene op til den første udstilling i år. Og det er Jennie Kochs eneste udstilling i år.

– Der er så meget arbejde, når vi skal udstille. Det bliver mere og mere besværligt med årene, synes jeg. Men jeg er også så glad for at udstille, og der er altid også nogen, der synes, at det jeg laver er spændende. Derfor giver det også mening for mig endnu, siger Jennie Koch.


Foto: Jacob Jepsen


Det gamle stenskæreri i Vang åbner sin udstilling for 2021 denne lørdag, og herefter skifter udstillingen kunstner næsten ugentligt frem til slutningen af oktober, og Jennie Koch er altså første kunstner, der skal have sin kunst udstillet. Jennie Koch er fra Hasle og med sine 83 år er hun efterhånden en garvet maler. Hun har tegnet hele sit liv, men malerkunsten er selvlært til trods for, at hun er fra en malerfamilie – dog ikke kunstmalere. Hun begyndte at male for snart 30 år siden, hvor det startede med malerier af især blomster, og undervejs har kunsten udviklet sig. Jennie Koch maler nu klipperne rundt omkring på øen. Der er malerier af Granitbruddet, Pissebækken, Randkløve og andre lokale og dramatiske landskaber.

– Lige nu har klipper min interesse, og jeg synes, de er spændende at male. Nogle malerier maler jeg, som var det et fotografi, og som jeg ser det. Men indimellem abstraherer jeg fra motivet, da det kan give en spændende dynamik i billedet.

Jennie Koch udstiller fra lørdag den 5. juni til og med 12. juni i Galleri Vang. Den sidste udstilling i Galleri Vang er af Ulrich Oppenhejm, Camilla Oppenhejm og Sunny Asemota den 17.-24. oktober.