Danmark sætter Astra Zeneca-vaccinationer på pause

Danmark sætter Astra Zeneca-vaccinationer på pause
Arkivfoto: Berit Hvassum
| 11. MAR 2021 • 10:28
Henrik Nielsen
Journalist

11. MAR 2021 • 10:28
Af:
/ritzau/

CORONA

Danmark sætter vaccinationer med Astra Zeneca på pause, da der har været flere alvorlige tilfælde med blodpropper blandt vaccinerede, oplyser Sundhedsstyrelsen.

De europæiske lægemiddelmyndigheder har på den baggrund iværksat en undersøgelse af Astra Zeneca-vaccinen. Én indberetning vedrører et dødsfald i Danmark. Det kan på nuværende tidspunkt ikke konkluderes, om der er en sammenhæng mellem vaccinen og blodpropperne.

Sundhedsstyrelsen har ud fra et forsigtighedsprincip valgt at sætte vaccination med Astra Zeneca-vaccinen på pause i indtil videre i 14 dage, og styrelsen vil sammen med Lægemiddelstyrelsen lave en ny vurdering i uge 12.

– Vi er midt i den største og vigtigste vaccinationsudrulning i Danmarkshistorien. Og lige nu har vi brug for alle de vacciner, vi kan få. Det er derfor ikke nogen let beslutning at sætte én af vaccinerne på pause. Men netop fordi vi vaccinerer så mange, så er vi også nødt til at reagere med rettidig omhu, når der er viden om mulige alvorlige bivirkninger. Det er vi nødt til at få afklaret, før vi kan fortsætte med at bruge vaccinen fra Astra Zeneca, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.