Christiansø udskyder turistsæsonen
Arkivfoto: Torben Østergaard Møller

2. APR 2020 • 09:59 • AF TORBEN-OESTERGAARD-MOELLER • GRATIS

Christiansø udskyder turistsæsonen

Christiansø åbner ikke turistsæsonen til påske i år, som traditionen ellers byder, oplyser en pressemeddelelse fra turismekoordinator Hans Ole Matthiesen, som fortsætter:

Når Christiansøfarten indsætter færgen Ertholm op til påske, plejer det samtidig at markere afslutningen på vinteren og startskuddet for turistsæsonen for øboerne, men i år må øboerne vente lidt endnu med at se nye ansigter, da alle turist- og gæstefaciliteter er lukket ned på grund af coronakrisen.
Vi har endnu ikke registreret
tilfælde med coronasmittede
på Christiansø, og det vil vi
gerne kunne fastholde
så længe som muligt.
Jens Peter Koefoed,
administrator

Som i resten af landet er kro og overnatningssteder lukkede, så det er ikke muligt at få et måltid mad eller overnatte. Museerne i Store Tårn og Lille Tårn åbner først, når museerne i resten af landet får lov til at åbne, og dertil kommer, at Christiansøfarten sejler med et stærkt reduceret antal sejladser hen over påsken og kun er på Christiansø, så længe det tager at losse fragt og passagerer.

Administrator Jens Peter Koefoed udtaler i pressemeddelelsen:

– Vi følger resten af landets coronarestriktioner og statsministerens indskærpelse om at holde fast hen over påsken. Så må vi sige til vores sædvanlige påskegæster – bornholmere, lystsejlere og påsketurister på Bornholm – at i år må I udskyde jeres besøg, indtil vi igen kan åbne øen som sædvanlig.

Det er erfaringen, at der kan komme ganske mange mennesker til Christiansø i påsken, især hvis det er smukt vejr med milde forårsvinde. De tilrejsende kan være både endagsturister eller gæster, som overnatter på kroen eller i et af administrationens logier. Derudover plejer øboerne også at få familie og venner på besøg, blandt andet til den traditionelle påskefrokost.

Om det udtaler Jens Peter Koefoed:

– Til øboerne har vi meldt ud, at vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til og fra Christiansø. Og her tænker vi særligt på turistbesøgende. At øboerne får besøg af den nære familie og venner er fortsat acceptabelt, så længe det foregår efter de generelle coronaretningslinjer, særligt i forhold til at undgå større forsamlinger, holde afstand og ikke rejse, hvis man har forkølelsessymptomer. Vi har endnu ikke registreret tilfælde med coronasmittede på Christiansø, og det vil vi gerne kunne fastholde så længe som muligt.Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.