Klara kom ind fra højre og løb med guldet til ungdoms-DM
Klara Hansen, øverst på podiet, blev danmarksmester på 3000 meter med tiden 10 minutter og 24,46 sekunder. Eget foto

27. AUG 2019 • 07:04SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Klara kom ind fra højre og løb med guldet til ungdoms-DM

Klara Hansen fra Viking Atletik løb sig ved weekendens DM for ungdom til en flot guldmedalje på 3000 meter-distancen.

Den 15-årige talentfulde Viking-løber stillede til start i aldersgruppen 16-17 år på et brandvarmt Greve Atletikstadion. På forhånd var den et år ældre og regerende danske mester og ungdomslandsholdsløber Kristine Mygind fra AGF regnet for stor favorit. Det stod da også ret hurtigt klart, at det alene var Klara Hansen, som kunne true AGF-løberen. Allerede efter godt halvdelen af løbet begyndte Viking-pigen at sætte mere og mere tempo på, og publikum fornemmede en stor overraskelse.

– Nu står guldet mellem en bornholmer og en jyde, kommenterede stadionspeakeren kækt.

Med stort overskud skruede Klara Hansen ekstra op for tempoet på de sidste 400 meter, hvorefter AGF-løberen måtte slippe helt og kom i mål hele 15 sekunder efter Viking-pigen.

– Det var mega varmt, men jeg løb med overskud hele vejen og troede fra start til slut på mesterskabet. Jeg havde en god taktik, og den fulgte jeg til punkt og prikke. Tiden var vigtig, men mesterskabet aller vigtigst. Det var mit første løb ovre i denne sæson, så det var fedt at komme sådan ind fra højre og så snuppe mesterskabet, sagde en glad Klara Hansen efter løbet.

Klara Hansens vindertid lød på 10.24,46 min.

Også Klaras to år yngre holdkammerat Freja Boss Rasmussen, som for nylig blev østdansk mester på 3000 meter-distancen stillede til start. Hun løb i aldersgruppen 14-15 år og gik til stålet fra de første meter. En fornem og solid indsats førte til en flot sjetteplads. Freja satte en flot PR på distancen med tiden 11.11,12 min. og var efterfølgende et stort smil og en stor oplevelse rigere.

Det var da også en stolt Viking-træner Teddy Hansen, som efter løbet bemærkede, at han var meget imponeret over, at de to viking-piger på så flot vis viste Viking-trøjen frem ved et dansk ungdomsmesterskab.