Landsretten stadfæster dom: 52-årig fængsles i 12 år for manddrab

13. MAR 2019 • 11:37 • AF MIE MØLBAK

Landsretten stadfæster dom: 52-årig fængsles i 12 år for manddrab

Østre Landsret har onsdag idømt 52-årige Lars Henrik Larsen 12 års fængsel for drabet på en 34-årig kvinde i Østermarie 2. april sidste år. Landsretten stadfæster dermed byrettens dom fra 10. oktober.

Lars Henrik Larsen har nægtet sig skyldig i manddrab. Ifølge ham var drabet et uheld. Forsvareren mente derfor, at der skulle dømmes for uagtsomt manddrab.

Sagens tre juridiske dommere og ni nævninge i landsretten var dog enige med anklagemyndigheden i, at det var den 52-åriges direkte hensigt at dræbe kvinden.

Landsretten vurderede dermed beviserne i sagen endnu stærkere end byretten, der vurderede, at Lars Henrik Larsen må have set det som overvejende sandsynligt, at kvinden ville dø som følge af kvælningen.

– Jeg er tilfreds med, at landsretten har fulgt min påstand fuldstændigt i forhold til skyldsspørgsmålet, siger anklager Mads Kruse fra Statsadvokaten i København til Bornholms Tidende.

Mens retten var enig i skyldsspørgsmålet, var den ikke helt enig om straffen. To af de voterende dommere og nævninge mente, at dommen skulle lyde på 11 års fængsel, mens de øvrige 10 stemte for en stadfæstelse af de 12 års fængsel.

Dræbt med sjippetov

Drabet skete den 2. april om aftenen, hvor Lars Henrik Larsen kvalte den 34-årige kvinde med et sjippetov på deres fælles bopæl i Østermarie.

Han kontaktede selv alarmcentralen kort efter drabet.

Den dømte forklarede i byretten, at drabet skete oven på et skænderi, de to havde haft, fordi kvinden ikke ville vende tilbage til sin behandling på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde efter påskeferien. Han forklarede også, at han har svært ved at styre sit temperament.

Begge parter havde en høj alkoholpromille på drabstidspunktet. Den dræbte havde desuden hash og medicin i blodet.