Mathias Christiansen skal satse 100 procent på mix i jagten på OL-medaljer
Arkivfoto

7. JUN 2018 • 16:21SPORT • AF TOMMY KAAS

Mathias Christiansen skal satse 100 procent på mix i jagten på OL-medaljer

Frem mod OL i Tokyo skal den bornholmske badmintonspiller Mathias Christiansen kun spille mixdouble sammen med Christinna Pedersen.

Det skal styrke Danmarks chancer for medaljer ved OL i 2020.

Christiansens makker siden juniortiden, David Daugaard bliver omvendt sat sammen med den tidligere ungdoms-VM-sølvvinder Frederik Søgaard.

– Vi vurderer, at Mathias har det største medaljepotentiale i mixeddouble, og derfor skal han fokusere hundrede procent på den kategori, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, til badminton.dk.

Mathias Christiansen glæder sig til at give sig 100 procent til mix-kategorien, selvom det ikke var en nem beslutning.

– Det er lidt specielt, at jeg ikke skal spille herredouble længere, og det er en beslutning, som har været længe undervejs hos mig, siger han.

– Jeg har altid spillet herredouble, og jeg har spillet sammen med David siden ungdomsårene, så vi har et unikt makkerskab. Men jeg har fundet ud af, at hvis Chris (Christinna Pedersen, red.) og jeg skal spille med om de største titler og stå bedst til OL i 2020, så kræver det, at jeg dedikerer mig 100 procent til mixeddoublen og lægger al min træning ud fra det, siger Mathias Christiansen.

24-årige Mathias Christiansen og 23-årige David Daugaard har blandt andet vundet Scottish Open to gange og bronze til EM i 2017.