150 år – men sprællevende!

17. MAR 2016 • 15:34LEDER • AF SØREN CHRISTENSEN

Leder: 150 år – men sprællevende!

I aftes holdt Bornholms Tidende generalforsamling på Green Solution House i Rønne, og formand Peter Vangs beretning kan du læse andetsteds i avisen i dag.
Men hovedbudskabet på generalforsamlingen var, at din snart 150-årige lokalavis har det godt.

Med andre ord:
2015 blev et glimrende år for Bornholms Tidende, der leverede et solidt rygstød til det 2016, som vi allerede nu er godt i gang med. Et, som står i jubilæets tegn for øens eneste avis.

Den 3. juli er det nemlig 150 år siden, at Bornholms Tidende første gang kom på gaden. I fire sider, og med Aakirkeby-borgmesteren og 1864-veteranen Philip Rasch Dam som redaktør.

Økonomisk forbedrede Bornholms Tidende sin bundlinje med en lille million i 2015, hvilket er vigtigt, når man som vi gerne vil udvikle forretningen og gøre avisen endnu bedre.
Både på papir og på nettet.

Men vigtigst af alt, så glæder vi os over, at Bornholms Tidende med godt 20.000 læsere hver eneste dag, et solidt oplag og en hjemmeside, hvor vi har besøgsrekorder nærmest hver måned, har en enestående opbakning fra befolkningen på Bornholm.

Over alt på øen mærker jeg en bevidsthed om vigtigheden af, at Bornholm har sit eget lokale dagblad, der som formanden sagde i sin beretning, produceres og skrives under eget tag. Modsat mange andre lokale dagblade, der er blevet spist op af store koncerner, er vi stadig herre i eget hus.

Vi er til for bornholmernes skyld.
Og vi har mange planer for jubilæumsåret 2016.

På søndag skyder vi festlighederne i gang i Gudhjem, på museet, hvor der åbnes en udstilling med fotos og forsider igennem 150 år, og i april måned har vi premiere på vores søndagsavis, der udkommer på e-paper til morgenkaffen hver søndag. I første omgang i et halvt år.

Søndagsavisen er en jubilæumsgave til avisens trofaste abonnenter, og vil forhåbentlig bidrage til fortællingen om, at Bornholms Tidende godt nok er oppe i alderen og om lidt runder 150 år – men også sprællevende og med en stærk tro på fremtiden.

Og det i en medieverden, hvor undergangshistorierne om oplagstilbagegang og annoncefald ellers står i kø.

Vi vil gerne være hele Bornholms avis. Stedet, hvor meninger udveksles. Hvor debatten er levende.

Vi vil stille magthavere og politikere de kritiske spørgsmål på vegne af dig, men vi vil også være avisen, der taler øen op. Ikke ned.