14. MAR 2016 • 15:00LÆSERBREVE • AF LENE ANDERSEN, HJORTEVEJ 2, ØSTERLARS

Gymnastikopvisning

Jeg var til gymnastikopvisning i går søndag i Aakirkeby-Hallerne.

Der så jeg et pigehold fra Svaneke i alderen ca. 6-8 år. Holdet blev ledet af en ung træner. Pigerne havde farverige dragter på med et lille skørt udenpå. Musikken var rigtig god børnemusik, og derved mener jeg, at det var musik for børn og så i et tempo, der var kvikt, men ikke hurtigere end, at pigerne let kunne følge med. Deres øvelser var enkle, men sat godt sammen. De havde forskellige opstillinger og brugte hulahopringe.

Pigerne klarede hele opvisningen med deres træner siddende på gulvet foran dem og med lidt hjælp af dirigerende hænder/arme. De så glade ud og høstede stort bifald ved udmarchen.

Det, jeg gerne vil sige, er, at jeg bliver så glad, når jeg ser, at en ung træner, der har valgt at bruge helt simple øvelser til sit hold og med musik, der passer til børnenes alder og har puttet dem i noget gymnastiktøj, der også passer til alderen.

Louise her har ”efter min mening” den helt rigtige opfattelse af børnegymnastik. De skal øve de simple grundlæggende øvelser til noget godt børnemusik og med håndredskaber og opstillinger, der udfordrer. Være i festligt børnetøj og ”bare” ha’ det sjovt.

Børn skal være børn og IKKE små voksne.

Tak til en ung træner for en super opvisning.