22. MAR 2019 • 19:02UDLAND

Tysk politi mener at have forpurret stort islamistangreb

Ti personer er anholdt for at have planer om angreb med køretøj og skydevåben, oplyser tyske anklagere.

Den tyske anklagemyndighed i Frankfurt siger fredag, at ti personer er blevet tilbageholdt for at have planer om et omfattende islamistisk angreb. Ved angrebet med et køretøj og skydevåben skulle så mange mennesker som muligt dræbes.De anholdte er i alderen fra 20 til 42 år. De blev anholdt under razziaer foretaget af en større politistyrke i Frankfurt-regionen.

De anholdte gjorde ingen modstand, da politiet rykkede ind.Der er ikke oplyst detaljer om de anholdtes nationaliteter.De hovedmistænkte er en 21-årig mand fra byen Offenbach nær Frankfurt og to 31-årige brødre fra Wiesbaden, som ifølge anklagemyndigheden er tilknyttet et islamistisk salafistisk netværk i området.

Der er ikke umiddelbart oplysninger om, hvor konkrete angrebsplanerne var.

Indenrigsministeren i delstaten Hessen, Peter Beuth, siger, at politiet greb ind på det rigtige tidspunkt "for at forhindre angrebsplaner på et tidligt stadie".

Det menes, at de mistænkte har lejet et stort køretøj. De skal have kontaktet våbenhandlere og indsamlet penge.Politiet har beslaglagt 20.000 euro (op mod 150.000 kroner) fra gruppen samt knive, mindre mængder af narkotika, dokumenter samt en computer. Det oplyser en talskvinde for anklagemyndigheden i Frankfurt.

De tyske efterretningstjenester anslog i 2017, at der var 4170 islamister i Hessen - heraf 1650 salafister.

/ritzau/dpa

Mest læste