4. DEC 2018 • 20:56UDLAND

Republikansk kampagneorgan anmelder cyberangreb til FBI

Ukendt aktør er brudt ind og har overvåget fire republikanske toprådgiveres mailkonti under midtvejsvalget.

Under midtvejsvalget i 2018 har republikanske toprådgivere ikke haft deres mail-beskeder i fred. Det er i hvert fald den tese, som det føderale politi i USA, FBI, nu efterforsker.

Det skriver nyhedsbureauet AP.Netmediet Politico har talt med tre anonyme kilder i kampagneorganisationen for de republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus.Repræsentanternes Hus var det kammer, hvor flertallet skiftede hænder ved midtvejsvalget.

Ifølge Politicos anonyme kilder har en ekstern part brudt ind i de fire mailkonti og haft et blik ind i beskeder ind og ud. Det har talt tusindvis af mail-beskeder, skriver Politico.

Det virtuelle indbrud blev opdaget i april. Her blev et privat efterforskningsfirma, et pr-firma og FBI gjort opmærksom på sagen. Det vides ikke, i hvilken periode overvågningen af kontiene stod på.

- Vi ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der er blevet stjålet, fordi det efterforskes stadig. Men lad os bare sige, at de havde adgang til fire aktive konti, siger den ene anonyme kilde til Politico.

Ian Prior, der er talsmand for kampagneorganisationen, bekræfter Politicos historie til AP. Han oplyser, at det er ukendt, hvem der har brudt ind.

FBI har ikke ønsket at udtale sig til AP.

Politico skriver, at deres tre anonyme kilder ikke ved, hvem der stod bag. De har dog alle tre den tese, at det er en udenlandsk aktør, som står bag. Det skyldes "angrebets natur".Amerikansk politik har en særlig historie med politiske cyberangreb efter præsidentvalget i 2016. Her blev den nationale demokratiske organisation udsat for tyveri af mail-beskeder.

I henholdsvis i august og september advarede Microsoft og Google om, at aktører i andre lande havde forsøgt at skaffe sig adgang til både konservative medlemmer af Kongressen og demokraten Claire McCaskill.

I august var der ifølge Microsoft tale om russiske hackere. Google angav ikke, hvilken nation de mente angrebene stammede fra./ritzau/

17. JUL 2019 • 19:12 FOR ABONNENTER

Leder: Tænk jer om, inden I trækker politikerne ned i sølet

17. JUL 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER

Politiker om konflikten i Snogebæk: Monopol er sjældent godt

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste