12. OKT 2018 • 04:15UDLAND

Avis: Tyrkiet har lyd- og videooptagelser af journalistdrab

På optagelser, som Tyrkiet er i besiddelse af, kan man angiveligt høre en forsvunden journalist blive dræbt.

Den tyrkiske regering er i besiddelse af lyd- og videooptagelser, der bekræfter, at den forsvundne journalist Jamal Khashoggi tidligere på måneden blev dræbt på Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul.

Det fortæller højtplacerede, unavngivne embedsmænd i Tyrkiet til avisen The Washington Post.

Ifølge avisen har regeringen i Tyrkiet oplyst USA om optagelserne.En af avisens kilder fortæller, at man på lydoptagelserne kan høre, "hvad der skete med Jamal, efter at han gik derind".- Man kan høre hans stemme og stemmer, der taler arabisk. Man kan høre, hvordan han bliver afhørt, tortureret og så dræbt, siger en af kilderne.En anden kilde siger til avisen, at man på lydoptagelsen kan høre Khashoggi blive tæsket.

Den saudiarabiske journalist og kritiker af sit hjemlands regime Jamal Khashoggi forsvandt i sidste uge.

Han er sidst set gå ind på det saudiarabiske konsulat i den tyrkiske storby Istanbul den 2. oktober. Her skulle han hente nogle dokumenter til sit forestående bryllup.Han er ikke set siden, og tyrkiske kilder påstår, at han er blevet dræbt, og at Saudi-Arabien står bag.

Saudi-Arabien afviser at have noget med sagen at gøre. Landet har hidtil nægtet at udlevere videoovervågning, der kan bevise, at Khashoggi forlod konsulatet igen.

Jamal Khashoggi har været i eksil i USA siden 2017. Han var i Istanbul sammen med sin tyrkiske kæreste og besøgte konsulatet 2. oktober.

Hans forsvinden fik onsdag flere menneskerettighedsorganisationer til at kræve, at USAs regering gik ind i sagen. Både fordi Khashoggi søgte tilflugt i USA, og fordi Saudi-Arabien er en nær allieret af Washington.

Onsdag forlød det, at USAs præsident, Donald Trump, har været i kontakt med saudiarabere "på det højeste niveau" for at tale om sagen.

Torsdag forsvarede han dog blandt andet USAs massive salg af våben til saudiaraberne.- Jeg kan ikke lide at stoppe den enorme mængde penge, der har fosset ind i vores land. De bruger 110 milliarder dollar på militært udstyr, siger Trump med henvisning til en hensigtserklæring, der blev underskrevet i maj 2017./ritzau/

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

17. JUL 2019 • 15:30 FOR ABONNENTER

Kommunen opgiver nye boliger nord for Rønne

Mest læste