10. JUL 2018 • 17:53UDLAND

Alle er sikkert ude af thailandsk grotte

Læge og dykkere er ude af grotten i Thailand, hvor de har reddet et fodboldhold ud, siger leder af indsats.

Alle fodbolddrenge og deres træner er bragt ud fra grotten i live, oplyser dykkere fra Thailands flåde.

- Alle 12 drenge og deres fodboldtræner er blevet reddet ud fra grotten efter en 18 dage lang prøvelse, skriver det thailandske frømandskorps på Facebook.- Alle er i sikkerhed.Meddelelsen på Facebook er underskrevet ved et enkelt "Hooyah", som er korpsets kampråb.En læge og tre dykkere fra den thailandske specialstyrke Navy Seals, som var sammen med gruppen inde i grotten, er også kommet ud af grotten. De er alle i god behold.Det oplyser redningsoperationens leder, Narongsak Osottanakorn, på en pressekonference tirsdag aften.

- Jeg er så glad. Jeg kan muligvis ikke takke alle, siger han.

- Vi gjorde noget, som ingen troede muligt.- Jeg erklærer hermed, at vores redningsmission er afsluttet på vellykket vis, tilføjer Narongsak.19 beredskabsfolk deltog i den sidste del af redningsaktionen, der blev indledt tirsdag klokken 10.08 lokal tid (klokken 05.08 dansk tid).

En talsmand for sundhedsmyndighederne siger, at de otte drenge, som blev reddet ud søndag og mandag, er "i strålende humør", og at de har stærke immunsystemer, fordi de spiller fodbold.

Jesada Chokdumrongsuk, vicegeneraldirektør i sundhedsministeriet, siger, at de drenge, som blev reddet ud først - i alderen fra 12 til 16 år - nu er i stand til at spise normalt.

To af dem har muligvis lungeinfektion, men hele gruppen er overordnet "ved godt helbred" og "smilende".Den anden gruppe drenge på fire, som blev reddet mandag, var i alderen fra 12-14.Spredte byger af monsunregn truede også tirsdag med at vanskeliggøre redningsaktionen, og der har været risiko for, at regnvand kunne trænge gennem grottens kalkstensvægge og oversvømme tunnelerne med stærke vandstrømme.

De 12 drenge, som er i alderen fra 11 til 17 år, og deres træner gik ind grotten den 23. juni trods advarselsskilte.

Da monsunregnen kom, blev de smalle gange hurtigt oversvømmede, og gruppen blev presset længere og længere ind i grottesystemet.

Da dykkere fandt frem til dem, havde de været indespærret i ni dage.

Mens glæden er stor over, at alle 12 drenge og deres træner er reddet ud i sikkerhed, er der også mange som mindes Saman Gunan, den tidligere marineinfanterist, som omkom fredag, da han var ved at placere ilttanke i grotten.

/ritzau/Reuters

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste