21. MAR 2018 • 18:04UDLAND

Palæstinensisk teenager slog soldat - slipper for lang straf

Historien om 16-årige Ahed Tamimi gik viralt, da hun gav lussinger til israelsk soldat.

En palæstinensisk teenager, som blev filmet, mens hun sparkede og slog ud efter en israelsk soldat på Vestbredden, vil erklære sig skyldig til gengæld for at slippe med otte måneders fængsel.Det oplyser hendes advokat, Gaby Lasky.Optrinet blev filmet og gik viralt, da det blev lagt ud på de sociale medier.

Anklageren ved den militære domstol i Israel, hvor sagen har været ført, krævede oprindeligt ti års fængsel til Ahed Tamimi.

Domstolen har endnu ikke sagt, om den vil acceptere det forlig, der er indgået mellem anklager og forsvarer, siger Lasky.Tamimi var 16 år, da hun stødte sammen med den ene af to israelske soldater i december. Hun er i mellemtiden blevet 17 år.

På filmen kan man se, at hun giver soldaten flere lussinger.Tamimi vil ifølge advokaten erklære sig skyldig i kun fire af de 12 anklagepunkter. Sammen med den forventede fængselsstraf følger en bøde på cirka 8700 kroner.

Siden sagen startede, er den nu 17-årige pige blevet et symbol for opstanden mod Israels besættelse af palæstinensiske områder.Flere steder i verden har der været demonstrationer til hendes støtte./ritzau/AFP

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

Mest læste