17. NOV 2017 • 18:12UDLAND

Berlusconis ekskone skal betale næsten en halv milliard tilbage

Ekskone er blevet dømt til at betale over 447 millioner kroner tilbage til Silvio Berlusconi.

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi har vundet en ankesag i Milano mod sin ekskone, som er blevet dømt til at betale over 60 millioner euro (omkring 447 millioner kroner) tilbage til sin eksmand.

Berlusconi giftede sig med Veronica Lario i 1990, og parret har tre børn sammen.

I 2009 krævede hun skilsmisse med henvisning til ægtemandens forhold til andre kvinder.

Under skilsmisseopgøret blev Berlusconi pålagt at betale sin 20 år yngre ekskone 10,5 millioner kroner i månedlig støtte. Men en domstol siger nu, at dommen var uretfærdig, og at store beløb skal tilbagebetales.

Berlusconis advokater argumenterede under retssagen for, at Lario har en stor formue, og at hun ejer store mængder af værdifulde smykker og har sit eget forlagshus.

Retten fandt det urimeligt, at Veronica Larios krævede at have samme livsstil, som da hun var gift med Berlusconi.

Lario stillede under retssagen blandt andet krav om et årligt krydstogt i Caribien af fire til fem ugers varighed samt fem ugers ferieophold på Sardinien.

Hun mente også at have krav på en lige så stor tjenerstab, som da hun var gift med Berlusconi.

Berlusconis sejr i retssalen kommer på et tidspunkt, hvor han har haft stor politisk succes på Sicilien. Her tilskrives en sejr til hans parti ved regionalvalget i høj grad den nu 81-årige Berlusconi.

Berlusconis kandidat til topposten i Sicilien, Nello Musumeci, vandt tidligere på måneden med 40 procent af stemmerne over komikeren Beppe Grillos Femstjernebevægelse. Regeringspartiet Det Demokratiske Parti endte langt bagefter.

Det ses som et vigtigt forspil til parlamentsvalget i Italien, der finder sted til maj.Berlusconi har stadig retssager, der venter ham, men heller ikke det har forhindret ham i at genopstå politisk./ritzau/AFP

Mest læste

17. NOV 2018 • 09:33 FOR ABONNENTER

Tiden modarbejder et nyt FC Bornholm

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen