10. AUG 2017 • 18:10UDLAND

Observatører ser ikke tegn på snyd ved kenyansk valg

Observatører har ikke opdaget snyd ved det kenyanske valg på trods af anklager fra oppositionen.

Internationale observatører har torsdag rost, hvordan præsidentvalget i Kenya er forløbet.

Der har ikke været nogen tegn på "manipulation på centralt og lokalt hold", hedder det ifølge EU-observatørerne.Udtalelserne kommer, efter, at oppositionslederen, Raila Odinga, onsdag beskyldte valget for at være hacket, og at man ikke kan stole på resultaterne.

Hans parti siger torsdag, at de foreløbige opgørelser viser, at Odinga vandt valget og derfor skal være Kenyas næste præsident.Den tidligere amerikanske udenrigsminister John Kerry har også været ude at udtale sig om valget.

Han har stået i spidsen for Carter Centers overvågning af valget, og han udtaler, at valgsystemet har fungeret solidt.

- Der har været en meget detaljeret optælling af stemmerne, og hvis sikkerhedsforanstaltningerne følges, kan kenyanerne stole på, at deres stemme er registreret korrekt, siger Kerry.

Carter Center er en højt respekteret observatør-organisation, der er stiftet af USAs tidligere præsident Jimmy Carter.

John Mahama, der leder Commonwealths observatørmission og i øvrigt er Ghanas tidligere præsident, mener, at valget har været i orden.Valget og optællingen forekommer "troværdig og gennemsigtig", siger han.

De forskellige observatørgrupper vil først om nogle dage, når alle stemmer er talt op, aflevere deres endelige dom over valget.Kenyas uafhængige valgkommission, IEBC, har en uge til at offentliggøre resultatet af valget. Men de foreløbige resultater tyder på, at Uhuru Kenyatta bliver genvalgt som Kenyas præsident.

Der har i alt været over 400 observatører ved valget.

Der var torsdag i kølvandet på valget meldinger om sammenstød med politiet i områder af Nairobi og i regionen Garissa. Bag protesterne stod tilhængere af Odinga./ritzau/Reuters

16. JUL 2018 • 14:35 FOR ABONNENTER

Hele historien: Pia og Christian sagde ja til hinanden

16. JUL 2018 • 13:58

Naturbrand i Nyker

16. JUL 2018 • 13:50 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Kold krig eller varm luft?

Mest læste