20. APR 2017 • 23:54UDLAND

Dansker gik ved siden af betjent der blev skudt i Paris

Skud på Champs-Élysées passerede lige hen over hovedet på dansker i den franske hovedstad.

De første øjenvidneberetninger er sent torsdag kommet fra nogle af de personer, der har overværet et skyderi i Paris tidligere på aftenen.En betjent er blevet dræbt af skuddene, mens to andre er alvorligt såret.

Både TV2 og Ekstra Bladet har hørt fra danske Søren Ellegaard, som var meget tæt på selve skyderiet.

- Jeg gik på Champs-Élysées, da jeg hørte fem skud fra to våben. En betjent ved siden af mig gik ned, der stod fire betjente.- Jeg kastede mig ned i en port og blev forsvaret af en betjent, mens de to andre angreb gerningsmanden, fortæller Søren Ellegaard i smser til TV2.

Han fortæller, at skuddene passerede tæt forbi ham.

- Skuddene passerede hen over mig - få centimeter fra mig, kan jeg se på hullerne i glasset, siger han.

Han fortæller også til TV2, at han sent torsdag aften er ved at blive afhørt af politiet om episoden.Et andet vidne fortæller til nyhedsbureauet Reuters, hvordan vedkommende så en mand stige ud af en bil. Manden begyndte at skyde.- Jeg kom ud af Sephora-butikken, og jeg gik langs fortovet, hvor der holdt en politivogn, og hvor en gammel grå Audi 80 var parkeret bagved. En mand steg ud af Audien og begyndte at skyde med et kalasjnikov-gevær.- Politimanden faldt. Jeg hørte seks skud. Jeg var bange. Han skød direkte mod betjenten. Jeg troede først, det var fyrværkeri, fordi man ikke kunne se nogen, fordi han gemte sig bag politivognen, siger et øjenvidne til Reuters.

/ritzau/

Mest læste