12. AUG 2019 • 17:03SPORT

Irer sprinter sig til våd sejr i BinckBank Tour

Mads Pedersens leadout for Edward Theuns var forgæves på 1. etape af BinckBank Tour. Sam Bennett vandt.

Ireren Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) tog mandag sin 38. sejr som professionel.

I en massespurt på en regnfuld 1. etape af World Tour-løbet BinckBank Tour var han hurtigst, selv om han blev udfordret af danske Mads Pedersen (Trek-Segafredo) og holdkammeraten Edward Theuns.

Danskeren afleverede den rutinerede belgier i en god position, men Theuns havde ikke farten til at måle sig med formstærke Bennett på de sidste meter og måtte nøjes med andenpladsen.Etapevinderen var bekymret for, at den regnvåde asfalt i Hulst kunne føre til uheld i et tæt opløb.- På de sidste to kilometer holdt jeg fast i de større tog og holdt mig ude af problemer. Jeg var nervøs i regnen og skred ud et par gange, men jeg kan ikke klage, siger Bennett i sit sejrsinterview.

Mads Pedersen var ikke den eneste dansker, der gjorde sig gældende i etapens afsluttende fase.Otte kilometer før mål angreb Lars Bak (Dimension Data) før en bonusspurt sammen med Lukasz Wisniowski (CCC). De to fik lov til at køre, men blev holdt i en kort snor af feltet.

Missionen lykkedes i den forstand, at Wisniowski og Bak med sine bonussekunder er nummer to og tre i klassementet.

Lidt under fire kilometer før mål slog Lars Bak ud, og de to bonusjagende lykkeriddere blev opslugt af feltet. Derfor skulle den helt flade etape som spået på forhånd afgøres i en massespurt.BinckBank Tour er en del af World Touren. Etapeløbet køres i Belgien og Holland frem til på søndag./ritzau/

Mest læste