23. MAR 2019 • 17:14SPORT

Schweiz åbner Danmarks EM-gruppe med smal sejr

Georgien var tæt på at skabe en overraskelse, men Schweiz endte med at vinde 2-0 ude over Georgien.

Danmark var lige ved at få god hjælp fra Georgien, som lørdag eftermiddag tog imod Schweiz i EM-kvalifikationen.

Men det endte med den forventede favoritsejr til Schweiz på kunstgræsset i Tbilisi.Schweiz, som anses for Danmarks hårdeste rival i gruppe D, vandt fodboldkampen med 2-0 på to mål i anden halvleg.

Længe holdt Georgien stand ved stillingen 0-0, og schweizerne havde store problemer med at skabe farlige chancer i offensiven i første halvleg.

Det lykkedes først Schweiz at få scoret til 1-0 efter 57 minutter.Her lagde schweizernes kantspiller Breel Embolo bolden perfekt til rette for Steven Zuber, som med en præcis afslutning med indersiden fandt det fjerneste hjørne.

I et forsøg på at jagte en udligning blev Randers-spilleren Saba Ljobanidze skiftet ind efter 73 minutter for Georgien. Men det hjalp ikke noget.Ti minutter før tid viste georgierne svaghedstegn i forsvaret, og det udnyttede Schweiz til at fordoble føringen.Det var Denis Zakaria, som satte 2-0-målet ind, da en returbold røg lige ud foran den schweiziske midtbanespiller, der bare skulle ramme det tomme bur.I slutfasen havde Schweiz flere store muligheder, mens sejrens størrelse blev ikke udbygget.

Danmark skal møde Schweiz på udebane i Basel tirsdag aften klokken 20.45. Og måske vil schweizerne have lidt trættere ben end danskerne.Danmark spillede 2-2 i en testkamp ude mod Kosovo torsdag aften, og dermed har Schweiz et par dage færre at restituere i.

/ritzau/

Mest læste