22. JAN 2019 • 10:49SPORT

Debutant er klar til Australian Open-semifinale

Amerikaneren Danielle Collins slog Anastasia Pavlyuchenkova og er semifinaleklar i Australian Open.

Den useedede amerikaner Danielle Collins fortsætter med at imponere ved grand slam-turneringen Australian Open.

Tirsdag spillede hun sig i semifinalen ved at besejre Anastasia Pavlyuchenkova i en lang dyst i Melbourne. Collins vandt 2-6, 7-5, 6-1

I første sæt var der ellers ikke meget, som tydede på, at Australian Open-debutanten skulle spille sig ind blandt turneringens fire bedste. Collins halsede hele tiden efter og syntes at være på vej mod en tidlig weekend.I andet sæt kom hun bedre med, og i slutningen af sættet afværgede hun en tiebreak ved at vinde et maratonparti og fremtvang i stedet et tredje sæt.

Her gik russeren helt kold. Danielle Collins brød let to gange og var i løbet af cirka 20 minutter foran med 5-0. På sin tredje matchbold afgjorde den 25-årige amerikaner kampen.

Danielle Collins slog igennem i en i tennissammenhæng sen alder, da hun sidste år spillede sig op i top-50 i verden. Tidligere er hun aldrig nået længere end første runde de fem gange, hun har kvalificeret sig til en grand slam-turnering.

Sidste år blev hun slået ud af Caroline Wozniacki i første runde af French Open.

I semifinalen venter Petra Kvitova, der gjorde det af med hjemmebanehåbet Ashleigh Barty efter en sejr i to sæt. Hårdtslående Kvitova vandt 6-1, 6-4.

Collins og Kvitova mødtes tidligere i år i Brisbane. Her vandt Kvitova efter tre tætte sæt./ritzau/

Mest læste