16. NOV 2018 • 19:35SPORT

Christian Eriksen bærer anførerbindet mod Wales

Christian Eriksen er anfører mod Wales. Andreas Christensen overtager Simon Kjærs forsvarsplads.

Det bliver Christian Eriksen, der fredag skal agere anførervikar, når det danske fodboldlandshold på udebane møder Wales i en potentielt afgørende kamp i Nations League.

Det fremgår af Danmarks holdopstilling, der er offentliggjort af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Landsholdets normale anfører, Simon Kjær, er ikke med på grund af en skade, men der har ikke været tvivl om, at Kjær stadigvæk er Åge Hareides nummer et i anførerhierarkiet.

Derfor har nordmanden hele ugen spillet med lukkede kort, når han er blevet spurgt til, hvem der skal gå forrest mod Wales. Han indikerede dog, at det formentlig ville blive Eriksen eller Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen var også anfører, sidst Simon Kjær ikke startede inde for landsholdet. Det var i juni 2017 i en testkamp mod Tyskland. Da Kjær i oktober blev skiftet ud mod Østrig, var det dengang Kasper Schmeichel, som overtog anførerbindet.

I det centrale forsvar er det Andreas Christensen, som spiller ved siden af Mathias "Zanka" Jørgensen i Simon Kjærs fravær.

På midtbanen har den efterhånden rutinerede trio med Lasse Schöne, Thomas Delaney og Christian Eriksen fået genvalg.

I angrebet spiller formstærke Yussuf Poulsen på højre kant, mens Martin Braithwaite overtager i stedet for Pione Sisto på den modsatte flanke. I front starter Nicolai Jørgensen, der ikke har spillet på landsholdet siden VM.Danmarks holdopstilling ser således ud (4-3-3):

Kasper Schmeichel; Henrik Dalsgaard, Andreas Christensen, Mathias "Zanka" Jørgensen, Jens Stryger Larsen; Lasse Schöne, Thomas Delaney, Christian Eriksen; Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Martin Braithwaite.

En eventuel vinder af kampen sikrer sig samtidig førstepladsen i og rykker op på A-niveau i Nations League.

Hos waliserne er det blandt andre stjernerne Gareth Bale og Aaron Ramsey, der skal forsøge at sikre oprykning. De spiller henholdsvis venstre wing og offensiv midtbanespiller i landstræner Ryan Giggs 3-4-3-formation.Opgøret på Cardiff City Stadium begynder klokken 20.45 dansk tid.

/ritzau/

24. MAJ 2019 • 15:23 FOR ABONNENTER

Partier: Selvfølgelig skal Bornholm kompenseres

24. MAJ 2019 • 15:12 FOR ABONNENTER

Stort flertal vil have staten til at punge ud til Bornholm

Mest læste