18. FEB 2018 • 07:38SPORT

Ung dansker bliver nummer 60 i østrigsk storslalomtriumf

OL-debutanten Casper Dyrbye var 20 sekunder langsommere end Marcel Hirscher, der vandt guld i storslalom.

Det østrigske skifænomen Marcel Hirscher vandt søndag morgen dansk tid sin anden OL-guldmedalje i Pyeongchang.

Han fulgte op på sejren i kombinationskonkurrencen med en magtdemonstration i storslalom.I andet gennemløb skulle han slå norske Henrik Kristoffersen, der havde leveret et fremragende andet gennemløb, og det gjorde Hirscher uden problemer.Østrigeren blev noteret for den samlede tid 2 minutter og 18,04 sekunder og var dermed 1,27 sekund hurtigere end den nærmeste konkurrent.Der var bronze til franske Alexis Pinturault.Konkurrencen havde også dansk islæt i skikkelse af Casper Dyrbye, og han blev nummer 60 i den samlede stilling.

Dyrbye blev noteret for den samlede tid 2 minutter og 38,34 sekunder, hvilket på det tidspunkt rakte til en 59.-plads. Dermed var han godt 20 sekunder langsommere end vinderen.Den 21-årige OL-debutant Dyrbye lignede allerede en glad mand, da han havde gennemført sit første gennemløb i storslalomkonkurrencen.

Han strakte en stav i vejret som tegn på sin tilfredshed, da han var blevet noteret for tiden 1 minut og 20,33 sekunder.Dermed var han 12,06 sekunder langsommere end Marcel Hirscher, der også var bedst efter første gennemløb.Dyrbye er seedet som nummer 76 i konkurrencen og havde dermed dette startnummer.Da han krydsede stregen, rakte tiden til en foreløbig placering som nummer 55 ud af 110 deltagere i konkurrencen.

Men Dyrbye leverede altså en endnu bedre tid i sit andet gennemløb.

Dyrbye stiller også op i slalom i Pyeongchang. Selv vurderer han, at han har bedre muligheder for et godt resultat i torsdagens slalomkonkurrence.

/ritzau/

Mest læste