12. JAN 2018 • 16:03SPORT

Ronaldo: Neymars PSG-skifte var et skridt tilbage

Den brasilianske fodboldlegende Ronaldo mener, at det ikke fremmede Neymars karriere at forlade Barcelona.

Neymar blev verdens dyreste fodboldspiller, da han skiftede fra Barcelona til Paris Saint-Germain, men skiftet var et skridt tilbage karrieremæssigt.

Det mener den brasilianske fodboldlegende Ronaldo.

- Han spiller for Paris Saint-Germain nu, men sportsmæssigt var det et skridt tilbage, siger Ronaldo i et interview med den tidligere fodboldstjerne Zico på YouTube.

- Han (Neymar, red.) var i Barcelona, og han rejste til PSG. Jeg var i Barcelona, men jeg rejste til Inter på et tidspunkt, hvor den italienske liga var meget stærkere.

Neymar kostede PSG cirka 1,65 milliarder kroner i august 2017."Fænomenet", som Ronaldo blev kaldt i sin aktive karriere, tilføjede, at han gerne så brasilianeren Gabriel Jesus fra Manchester United spille i front for Brasilien.

- VM står for døren, og vi har brug for hans mål. Vi har længe ledt efter en nummer ni, siger Ronaldo om 20-årige Jesus.Ronaldo, der har vundet VM i både 1994 og i 2002, spillede fra 1996 til 1997 i Barcelona, efter at han kom til klubben fra PSV Eindhoven.Han tilbragte fem år i Inter, inden han skiftede til Real Madrid, hvor han også tilbragte fem år. Derefter gik turen til AC Milan, inden han sluttede karrieren hjemme i Brasilien i Corinthians.

Ronaldo er tre gange blevet kåret til årets spiller af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), og han vandt Ballon dOr i 1997 og i 2002./ritzau/

Mest læste