20. APR 2017 • 17:57ERHVERV/POLITIK

Søren Pape er åben over for midlertidig politiskole

Den kommende politiskole kan ikke bruges før om tre år. Minister er klar til at se på midlertidige løsninger.

En midlertidig politiskole kan være en mulighed.

Den kommende politiskole i Vejle er først færdig om tre år, og indtil da vil det ikke være muligt at bruge skolen, lyder det fra Bygningsstyrelsen, der er bygherre.Det havde ellers været planen at få en etapevis opstart, så elever gradvist kunne få deres gang på skolen.Den nyeste udvikling i sagen om politiskolen i Vestdanmark får Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at efterlyse en midlertidig løsning.Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er åben over for at se på mulighederne.- Når der er et ønske fra partierne om at kigge på det, så ser vi på, hvad der er muligt. Det er ikke bare noget, man lige gør. Det kræver et stort setup at uddanne betjente andre steder som en midlertidig løsning.- Det er ikke noget, jeg kan sige på stående fod, siger ministeren til spørgsmålet om, hvorvidt han mener, at der bør være en midlertidig skole.

Justitsministeren har svært ved at forestille sig, at en midlertidig løsning kunne være klar fra januar 2018, hvilket formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, ellers har udtrykt forventninger om.Uanset hvad bliver der optaget det antal betjente, som forligsparterne bag politiforliget i 2015 blev enige om, oplyser ministeren.- Det er klart, at når vi har brug for flere politibetjente, har vi jo også brug for en politiskole i det vestlige Danmark.

- Men vi er ikke i fare for ikke at kunne optage det, vi har aftalt, vi skulle optage, siger Søren Pape Poulsen.

Flere borgmestre lagde billet ind i konkurrencen om at få politiskolen i Vestdanmark. Efter et politisk tovtrækkeri blev det besluttet, at skolen skulle bygges i eksisterende bygninger i Vejle.Hernings borgmester, Lars Krarup (V), kalder det en fejl. Han fremhæver, at en politiskole kan være klar om to år i Herning, og at Herning Handelsskole allerede kan bruges som midlertidig løsning fra august./ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

24. APR 2018 • 14:54 FOR ABONNENTER

Hellisen får overskud efter flere år med minus

Mest læste