26. JUN 2019 • 07:00INDLAND/KRIMINAL

Tidligste tropenat i 19 år blev målt natten til onsdag

Tirsdag bød på årets varmeste dag, hvor der for første gang i år blev målt temperaturer på over 30 grader.

Natten til onsdag blev der målt tropenat på en enkelt vejrstation i landet.Det oplyser den vagthavende meteorolog Mette Wagner ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).Omkring Assens på Vestfyn kom temperaturen i nattetimerne ikke under 20 grader, som er DMIs definition på en tropenat.

- Umiddelbart er det kun i Assens, har vi haft temperaturer på over 20 grader. Resten af landet har været under, siger Mette Wagner.

De tidligste tropenætter, vi har oplevet i Danmark i nyere tid, var ifølge TV2 natten til 3. juli i 2010 samt natten til 4. juli i 2009.Tilbage i 2000 målte man ifølge tv-stationen 20,6 grader som laveste temperatur natten til 21. juni.Tirsdag bød også på årets varmeste dag, hvor der for første gang i år blev målt temperaturer på over 30 grader, hvilket DMI definerer som en tropedag.Det er usædvanligt, at en tropedag bliver målt så tidligt på året, skriver TV2. Sidst, det skete, var i 2007.Selv sidste år, som var både rekordvarm og -lang, skulle vi helt frem til den 16. juli for at finde årets første tropedag.Til gengæld fik danskerne hele 13 tropedage i løbet af forrige sommer.

De 30 grader tirsdag blev målt i Vestjylland, mens det var køligst i Skagen, hvor temperaturen kun lige sneg sig op på 20 grader i løbet af dagen.Onsdag får vi endnu en varm dag, oplyser Mette Wagner.- Det bliver rigtig varmt, og temperaturen stiger hurtigt i løbet af formiddagen til mellem 25 og 30 grader.- Særligt i det nordvestlige Jylland bliver det varmt.En koldfront passerer ifølge meteorologen landet i løbet af eftermiddagen, hvor temperaturen vil falde en smule. Derfor er der heller ikke sandsynlighed for tropenat natten til torsdag, fortæller Mette Wagner.

- Det bliver en dejlig kølig nat mellem 11 og 15 grader, siger hun.Temperaturen torsdag vil også være køligere - mellem 18 og 23 grader. Men allerede efter torsdag kommer endnu en varm front fra syd.- Et lille dyk i temperaturen, men så stiger den et par grader søndag, hvor det ser ud til at toppe - endnu en gang, siger meteorologen./ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

Mest læste