22. OKT 2017 • 22:39INDLAND/KRIMINAL

Vi får flere børn: Bupl advarer om mangel på pædagoger

Mens pædagogerne taler om et skrækscenarie, ser kommunerne ikke tegn på noget stort problem.

Frem mod 2025 vil der blive næsten 60.000 flere børn i Danmark, forventer Danmarks Statistik. Det udløser ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten mandag advarsler om en kommende mangel på pædagoger.

- Dejligt med flere børn, men det er et skrækscenarie, at antallet af nye pædagoger ikke følger med, siger Elisa Bergmann, formand for Bupl, pædagogernes fagforening.

Andelen af pædagoger i daginstitutionerne vil falde fra de nuværende 60 procent, og det harmonerer slet ikke med den øgede fokus på udviklingen i barnets første år, siger hun til avisen.Bupl vurderer, at der kommer til at mangle 8500 pædagoger.

Manglen på pædagoger er så småt begyndt at vise sig i form af flere genopslag. Og ledigheden blandt pædagoger er generelt lav.Samtidig går det langsomt med at oprette nye pladser på pædagoguddannelsen.

På for eksempel Via University College i Aarhus skønnes behovet for nye pædagogeri Region Midtjylland til at være 1500. Men det er foreløbig kun lykkedes at etablere 10 nye studiepladser.Også her tales der om en "mangelsituation".

I kommuneforeningen KL er borgmester Michael Ziegler (K), formand for løn- og personaleudvalget, dog ikke så bekymret. Blandt andet fordi pædagogerne bliver længere tid på arbejdsmarkedet:

- Derudover bliver dimensioneringen af pædagoguddannelserne løbende justeret efter en konkret vurdering af de fremtidige behov, og p.t. uddanner vi pædagoger nok til det stigende antal børn, siger han i en skriftlig kommentar-Michael Ziegler tilføjer, at skulle der opstå vanskeligheder med at rekruttere pædagoger, er det en mulighed at ansætte pædagogiske assistenter med en lidt kortere uddannelse.

/ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

11. DEC 2018 • 05:00INDLAND/KRIMINAL
Ritzau morgenbrief

Mest læste