7. OKT 2017 • 13:13INDLAND/KRIMINAL

Trods nye pasregler slipper passagerer for længere køer

7. oktober trådte nye pasregler i kraft, men på trods af grundigere kontrol har der ikke været længere kø.

Lørdag trådte nye EU-regler om kontrol af pas i kraft, der gør, at alle passagerer, der foretager ind- og udrejser af Schengenområdet, skal have skannet deres pas.

Reglerne betyder mere arbejde ved paskontrollen, men ifølge Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn, har det indtil videre ikke betydet længere køer.

- Kontrollen tager længere tid, men vi har bedt folk om at have deres pas klar, og vi har ansat mere personale. Indtil videre har det virket, og der har ikke været længere køer, siger han.

Det er omkring otte millioner rejsende i Københavns Lufthavn, der rejser uden for Schengenområdet ud af de i alt cirka 30 millioner rejsende på årsplan.

Tidligere har det ikke været alle pas, der er blevet skannet, men det skal de altså nu.Når passene bliver skannet, kan de blive kontrolleret i forskellige databaser. Det skal sørge for, at kriminelle ikke rejser ind eller ud af området.De nye EU-regler skal styrke de ydre grænser og den indre sikkerhed i Danmark og EU.

Selv om at Københavns Lufthavn har været nødt til at ansætte flere, betyder det ikke dyrere flybilletter for de rejsende.

- Vi kommer til at udvide lufthavnen de næste år blandt andet for at få plads til paskontrollen, men det er ikke noget som passagererne vil mærke på priserne på flybilletterne, siger Kasper Hyllested.

De nye regler forventes heller ikke at have store konsekvenser for rejsende i Aalborg Lufthavn. Det mener lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

- Jeg tror, det bliver minimalt, hvad passagererne i Aalborg Lufthavn kommer til at mærke til det. Vi har sammen med politiet forsøgt at forberede os på det her, og teknikken spiller, siger han til P4 Nordjylland.Schengenområdet omfatter de fleste lande i EU. De nye regler har ingen konsekvenser for folk, der rejser inden for dette område./ritzau/

SENESTE INDLAND/KRIMINAL

MESTE LÆST INDLAND/KRIMINAL (48 T)

21. SEP 2018 • 15:38 FOR ABONNENTER

Rapport: Beboerne er tilfredse med Toftegården

21. SEP 2018 • 14:26 FOR ABONNENTER

Fredagens leder: Så kommer vi til at se meget til Povl Anker

21. SEP 2018 • 14:15 FOR ABONNENTER

Læger ser mange fordele ved at få kommunen ind over

Mest læste