7. AUG 2017 • 14:44INDLAND/KRIMINAL

Kritikerformand: Sure anmeldelser er ikke lig med filmflop

Penge styrer Hollywood. Derfor gør det intet, at Nikolaj Arcels film blev haglet ned, siger filmkritiker.

Filmhjemmesiden The Wrap kalder The Dark Tower af den danske filminstruktør Nikolaj Arcel "en komplet katastrofe".Men det får ikke konsekvenser for ham, mener Jacob Wendt Jensen, formand i foreningen Danske Filmkritikere, der står for at uddele de danske Bodil-priser.

Filmen havde premiere i de amerikanske biografer fredag og blev med 19,5 millioner dollar den seneste uges bedst indtjenende film. Og det er vigtigt, mener Jacob Wendt Jensen.- Det at ligge nummer et bliver bemærket i Hollywood, hvor penge er konge, siger han.Ifølge Jacob Wendt Jensen er indtjening og anmeldelser to faktorer, der ikke har noget med hinanden at gøre, når der er tale om de store genrefilm fra USA.- Jeg tror ikke, at han bliver bedømt som en fiasko på grund af de dårlige anmeldelser. Til gengæld viser han filmbyens producenter, at han kan lave film, der kan tjene penge, siger han.Den næste store amerikanske film fra den danske filminstruktør er allerede i støbeskeen. Det historiske drama om den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedys bror, Robert F. Kennedy, er fuldt finansieret og skal indspilles til foråret.

Jacob Wendt Jensen har store forventninger til den kommende film, da den genremæssigt er mere i familie med Arcels danske film.

Den skulle komme til at minde om "En kongelig affære", som Nikolaj Arcel i 2013 fik en oscarnominering for i kategorien bedste udenlandske film.

Bliver næste film også dårligt modtaget, får det til gengæld konsekvenser, mener Jacob Wendt Jensen.

- Hvis film nummer to også er en indholdsmæssig fiasko, bliver det svært at få en film nummer tre. Men det har jeg ikke fantasi til at forestille mig, siger han.

/ritzau/

13. AUG 2017 • 13:06

Store Oprydningdag

Efter Store Legedag fredag og lørdag, blev det søndag store oprydningsdag i

13. AUG 2017 • 09:55

1.100 cyklister på vej øen rundt

Så er starten gået på årets Bornholms Rundt på cykel.

12. AUG 2017 • 16:34

Legedag på niveau med sidste år

Det overskyede vejr og et par regnbyger kunne ikke holde gæsterne væk fra S

12. AUG 2017 • 11:23

Vinden driller kajakroere

Bornholm Rundt i havkajak fik en strålende start med to gode dage med ...

12. AUG 2017 • 08:08

Flere end 1.000 cykler Bornholm Rundt

Tilmeldingen til søndagens Bornholm Rundt på cykel har rundet de magis...

Mest læste