17. NOV 2018 • 19:00ERHVERV/POLITIK

Verdenskendte auktionshuse sætter hver milliardrekord

Det har været en travl uge for auktionariusserne hos Christies og Sothebys, der har solgt for milliarder.

Den tidligere franske dronning Marie Antoinette og den amerikanske maler Edward Hopper er blandt dem, som de to verdenskendte auktionshuse Christies og Sothebys kan takke for en rekorduge i auktionsbranchen.



Begge auktionshuse har i den seneste uge haft en auktionsomsætning på mere end en milliard dollar - 6,6 milliarder kroner.

- Sothebys afsluttede en uge med et verdensomspændende salg i New York, Genève, London, Paris og online med 1675 stykker for samlet mere end en milliard dollar.

- Med kunst fra det 20. og 21. århundrede, storslåede smykker og sjældne ure blev der skrevet auktionshistorie, skriver Sothebys om ugen i en pressemeddelelse.

Sothebys uge var domineret af salget af flere smykker fra Bourbon-dynastiet, den række af franske konger, der fra midten af 1500-tallet og frem til revolutionen i 1789 regerede Frankrig.

Her var flere smykker fra Marie Antoinette på blokken, ikke mindst en unik perleørering, der blev solgt for 32 millioner dollar - 210 millioner kroner.

Marie Antoinette blev et hadeobjekt for revolutionen, der beskyldte hende for at forråde Frankrig til fordel for hendes fødeland, Østrig, og for at ødsle rigets sparsomme finanser væk på luksus. Hun blev henrettet ved guillotine i 1793.

Auktionshuset Christies lukkede ugen med et samlet salg på sine auktioner på 1,1 milliarder dollar.

Her var det specielt salg af moderne amerikanske kunst, der trak fra. Blandt andet blev maleriet Chop Suey af Edward Hopper solgt for 92 millioner dollar - 605 millioner kroner.

- Denne sæson har Christies været det foretrukne auktionshus for otte større private kollektioner, der blev solgt ugen igennem, og som både inkluderede individuelle mesterværker og kollektioner, der er opbygget over årtier, skriver Christies i en pressemeddelelse.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

20. MAJ 2019 • 08:10

28 bilister blitzet

Mest læste