18. MAR 2017 • 16:06ERHVERV/POLITIK

Støjberg efter højesteretsdom: Vi er nødt til at rette ind

Selv om flere personer ikke længere er tvunget til at bo på et udrejsecenter, har de stadig meldepligt.

En højesteretsdom om en person på tålt ophold får udlændinge -og integrationsminister Inger Støjberg (V) til at rette ind.Siden dommen i januar har flere personer på tålt ophold med lignende sager fået brev om, at de ikke længere har pligt til at bo på et udrejsecenter. Det skriver Politiken.Dommen fastslog, at udlændingemyndighedernes krav om, at en udlænding var tvunget til at opholde sig på et udrejsecenter, var ugyldigt.

Det betyder dog ikke, at de pågældende personer både slipper for opholdspligten og meldepligten, oplyser Inger Støjberg.

- Højesteretsdommen siger, at der skal være proportionalitet imellem tingene, og derfor kan der være eksempler, hvor man ikke længere er pålagt opholdspligt, men stadigvæk meldepligten, fordi man jo er på tålt ophold, siger hun til Ritzau.

Dommen vækker ikke begejstring hos ministeren.

- Der er faldet en højesteretsdom, og den skal jeg jo rette mig ind efter. Men dermed ikke sagt, at jeg synes, at det er rigtig godt, at der kan ske nogle ændringer, siger Inger Støjberg til Ritzau.

Med dommen slår Højesteret fast, at Udlændingestyrelsen ikke skulle have forlænget opholds- og meldepligten for en libanesisk mand på tålt ophold efter næsten fire år.Indgrebet var kommet ud af proportioner, lød det.

Personer på tålt ophold har skullet bo og overnatte på Udrejsecenter Kærshovedgård, der ligger i Midtjylland.

I brevene fremgår det ifølge Politiken, at personerne stadig er på tålt ophold. Desuden kan de kun få underhold og sundhedsmæssige ydelser dækket af Udlændingestyrelsen, hvis de bor på et udrejsecenter.

Det kan ramme personerne økonomiske, da personer på tålt ophold ikke må tage et arbejde.Spørgsmål: Er det ikke en måde, hvorpå I omgår højesteretsdommen?- Det er overhovedet ikke et spørgsmål om at omgå dommen. Det er et spørgsmål om, at hvis man skal have goder fra det offentlige, så bliver det på et af udrejsecentrene, siger ministeren.Der er omkring 70 personer på tålt ophold, som er udlændinge, der risikerer at blive udsat for dødsstraf eller tortur, hvis de vender hjem.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

25. MAJ 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER

Fredagens leder: Tak for turen, Lasse

25. MAJ 2018 • 09:59 FOR ABONNENTER

Lasse Holmgaard efter jobskifte: Jeg bliver på Bornholm

Mest læste