Store bornholmske firmaer indgår elevsamarbejde med Niels Brock

21. AUG 2019 • 10:17 • AF JAKOB MARSCHNER

Store bornholmske firmaer indgår elevsamarbejde med Niels Brock

Otte store bornholmske virksomheder har sammen med Molslinjen og HK indgået et særligt samarbejde med Niels Brock for at sikre den bedste uddannelse for deres administrationselever. Niels Brock er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner med mere end 15.000 kursister og studerende i hele verden.

Virksomhederne i elevfællesskabet er Bornholms Energi & Forsyning, Totalbyg, Espersen, Futurae, Rønne Havn, Beck Pack Systems, HK, Molslinjen, Viktor Vask og PLE.

Samarbejdet er opstået, fordi de daglige udfordringer ofte er de samme for både virksomheder og elever. Derudover har de nye regler for administrationsuddannelsen også været en medvirkende faktor til, at de 10 virksomheder nu har indgået samarbejdet. Eleverne skal nemlig gennemføre en større del af deres uddannelse som fjernundervisning, og det stiller helt nye krav til såvel de studerende, som til virksomhederne.

Med de nye regler opstod et behov for at få koordineret indsatsen for at give eleverne de bedste rammer at uddanne sig indenfor, ligesom der er behov for et fællesskab for eleverne, så de kan sparre med hinanden.

Konkret består samarbejdet i, at eleverne og virksomhedernes uddannelsesansvarlige mødes med jævne mellemrum, og i fællesskab diskuterer, hvordan uddannelsen kan gøres endnu bedre. Der udveksles erfaringer, og eleverne bliver introduceret til hinandens virksomheder. Det giver en god ballast for at forstå hinandens opgaver og funktioner, og samtidig giver det et solidt indblik i de forskellige opgaver, der er i forskellige virksomheder.

– Det har været godt at mødes med eleverne fra de andre virksomheder, både på det personlige plan og på det faglige plan, fordi vi altid er to elever, der er i gang med samme opgave, så det er oplagt, at vi har dialog om opgaven, siger Rikke Jørgensen Overgaard, administrationselev på Bornholms Energi & Forsyning.

– Det fede er også, at der er nogle af de andre elever, der har været igennem opgaverne tidligere, så der er altid gode råd at hente. Vi får simpelthen spillet hinanden bedre og lærer af hinanden, og så er det også sjovt og lærerigt, at vi får besøgt hinandens virksomheder og får et godt indblik i, hvad vi hver især arbejder med i hverdagen.

Anika Westh Jensen fra Beck Pack Systems er også glad for det nye samarbejde med de andre elever.

– Det er super spændende at lave realistiske projekter, hvor vi samtidig kan sparre med hinanden på tværs af virksomhederne. En stor del af uddannelsen sker jo som fjernundervisning, og vi er derfor langt væk fra skolen i hverdagen. Derfor er det specielt godt, at vi kan mødes på den her måde og sparre med hinanden.

Også Niels Brock mener, at samarbejdet er noget helt specielt.

– Set fra vores side er det samarbejde, der er etableret på Bornholm, ret unikt, og det skaber en god platform for, at vi sammen kan tilrettelægge de bedst mulige forløb for de elever, der er på administrationselevuddannelsen på øen. Vi er glade for samarbejdet, siger Anna-Louise Himmelstrup, uddannelseskonsulent på Niels Brock.

– Det handler jo om, at vi får uddannet de bedste elever, og det nye samarbejde er virkelig noget, der rykker ved de rammer, vi har i dag, siger hun.

SENESTE NYHEDER

18. SEP 2019 • 06:32 FOR ABONNENTER
Travl fisker efterlod knogle fra urokse på kajen
17. SEP 2019 • 20:27 FOR ABONNENTER
Venstre Bornholm overvejer at høre alle om ny næstformand
17. SEP 2019 • 18:15 FOR ABONNENTER
'Vi har brug for et kulturhus'

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. SEP 2019 • 05:55
Nu går Pelle på pension
16. SEP 2019 • 16:10
Tankstationer har hævet prisen

Mest læste

15. SEP 2019 • 19:58SPORT

BHS-Almeborg tager historisk sejr

15. SEP 2019 • 13:16 FOR ABONNENTER

I dag kører han sit sidste løb

14. SEP 2019 • 17:56SPORT

Dårlig RIK-dag på Amager