Anklager i voldtægtssag kræver 26-årig udvist
Arkivfoto: Berit Hvassum

27. JUN 2019 • 11:22 • AF MIE MØLBAK

Anklager i voldtægtssag kræver 26-årig udvist

Torsdag startede retssagen mod en 26-årig mand fra Rønne, der er tiltalt for blandt andet voldtægt af særligt farlig karakter og drabsforsøg.

Den 26-årige afgav sin forklaring i retten torsdag formiddag.

Han forklarede, at han havde frivilligt samleje med kvinden i hendes lejlighed den nat, og han nægter sig dermed skyldig i anklagerne om voldtægt og drabsforsøg.

Han fortæller, at han havde været på værtshus, hvor han havde drukket omkring 10 øl.

– Pigen var uden for sin dør, da jeg var på vej hjem. Vi snakkede sammen og gik ind hjemme hos hende, forklarede den tiltalte gennem sin tolk i retten.

Den 26-årige fortæller, at hun smilede og gav på den måde udtryk for, at hun gerne ville være sammen med ham. Efter samlejet ville han gerne igen, men hun sagde nej, forklarede han.

Ifølge chefanklager Bente Pedersen Lund har den 26-årige tidligere forklaret, at i hans kultur er det ikke udtryk for, at man ikke kan have sex, blot fordi kvinden siger nej.

Han forklarede, at selvom hun sagde nej, så ville hun måske gerne igen.

Det er uklart, hvad den 26-årige mener, at der derefter skete. Men ifølge ham gik de på et tidspunkt sammen ud af lejligheden, og da de mødte en mand, valgte den 26-årige at gå fra stedet uden at sige farvel.

Han fortryder angiveligt, det der skete.

– Selvom jeg blev inviteret ind i lejligheden, så skulle jeg have sagt nej. Og selvom hun gerne ville, så skulle jeg ikke have haft sex med hende, sagde han gennem tolken i retten.

Da han blev anholdt samme dag, efter en politihund havde snuset sig frem til ham, havde han beskidte pletter på begge sine knæ.

– Jeg var på knæ på stedet for at tisse, lød hans forklaring.

Derudover havde han ved anholdelsen rifter på den ene arm og skader på en finger.

Anklagen

Den 26-årige bankede ifølge anklagen på den unge kvindes havedør 30. marts mellem klokken 04.30 og 5.00. Da hun åbnede døren på klem, skubbede han den op og trængte på den måde ind i hendes lejlighed.

Her skubbede han hende angiveligt ned i en sofa og forsøgte at voldtage hende. Han slog hende flere gange i hovedet og pressede en finger i hendes mund for at forhindre hende i at råbe om hjælp.

Med slag og spark lykkedes det ifølge anklagen kvinden at vriste sig fri, og hun flygtede ud af døren.

Ved Stenbanen i Rønne indhentede den 26-årige kvinden og væltede hende omkuld. Han slog hende angiveligt igen flere gange i hovedet og truede med at slå hende ihjel. Han tog halsgreb på kvinden med begge hænder og voldtog hende.

Ved en efterfølgende undersøgelse af kvinden, vurderer man, at hun har været i livsfare, fordi grebet om hendes hals var kraftigt og længerevarende.

Hun havde ved undersøgelsen talrige mærker i ansigtet og på kroppen efter slag og punktformede blødninger bag ørerne, på øjenlågene og på den ene trommehinde som følge af kvælning.

Tre vidner

Der er indkaldt tre vidner i sagen.

Først er den unge kvinde indkaldt, så hun kan afgive sin forklaring af, hvad der skete den nat. Det foregår bag lukkede døre af hensyn til kvinden.

Torsdag eftermiddag er en vagt fra Stenbanen indkaldt som vidne. Det var ham, der tilkaldte politiet. Han skulle angiveligt være vidne til overfaldet, der skete på et græsareal.

Det sidste vidne er en nabo, der bor på samme gade som den tiltalte og den forurettede.

Anklageren har nedlagt påstand om udvisning af den 26-årige, der er asylansøger, med indrejseforbud for bestandigt.

Der forventes at falde dom i sagen torsdag eftermiddag.

SENESTE NYHEDER

14. OKT 2019 • 21:29
BM genopstår i Aakirkeby
14. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. OKT 2019 • 05:50
Revyfolk søger boliger
14. OKT 2019 • 08:53
Tre træer spærrede vejen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet