”Klassisk på kanten” bliver til ”Carmen på kajen”

10. MAJ 2019 • 18:01 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

”Klassisk på kanten” bliver til ”Carmen på kajen”

Mange trofaste tilskuere var triste over, at Kulturugen 2018 betød en afslutning på den populære koncertrække ”Klassisk på kanten”. Tanken var, at der skulle skabes plads til noget nyt, og dét er nu på plads i form af en storslået koncertbegivenhed under titlen ”Carmen på kajen”, oplyser Bornholms Teater i sit nyhedsbrev.

Som navnet antyder, vil koncerten være baseret på Bizets ”Carmen”, uden dog at være operaen i sin helhed. Den klassiske opera møder her den autentiske spanske flamenco i helt rå omgivelser. Og især en af deltagerne vil være mere end almindeligt genkendelige for de trofaste tilskuere i Rønne Theater: Mezzosopranen Andrea Pellegrini, som publikum møder i titelpartiet over for den store danske heltetenor Magnus Vigilius i rollen som Don Jose, samt flamencokunstnere fra Sevilla. Desuden medvirker fire musikere.

Det var netop Andrea Pellegrini, der med vid og bid stod i spidsen for og præsenterede de populære koncerter ”Klassisk på kanten” i Rønne Theater, hvor hun også selv sang, men hun vender altså igen i år tilbage til den bornholmske kulturuge.

Lokaliteten for det nye tiltag, ”Carmen på kajen”, bliver både ny og mere rå end den gamle scene i Rønne. Kajen i titlen hentyder til et pakhus på Nexø Havn, som i dagens anledning omtrylles til koncertsal med plads til cirka 500 tilhørere. Faciliteterne vil, noteres det i pressemeddelelsen, selvsagt være mere basale på kajen end på teatret, men det er håbet, at de rustikke omgivelser kan give en spændende ny kant til oplevelsen – og dermed slutte en subtil ring til de tidligere koncerter.

”Carmen” er en fortælling om to verdener, der mødes. Den retskafne officer Don José møder sigøjnerkvinden Carmen, som er nederst i det sociale hierarki – uden bolig, status og penge. Til gengæld har hun sin frihed, som hun hylder over alt andet. Med snuhed og skruppelløs kriminel adfærd tjener hun til dagen og vejen og frygter intet andet end fangeskab, for hun har intet at miste.

Don José vil kærligheden, kærligheden med Carmen. Men den aften, hvor hun kunne blive hans, vælger han pligten frem for Carmen.

Og det skulle han aldrig have gjort.

Der vil være to koncerter i løbet af kulturugen, henholdsvis den 19. og 20. september, og billetsalget forventes at åbne i starten af august.

”Carmen på kajen” er støttet af Brødrene E., S. & A. Larsens Legat som en del af Bornholms Kulturuge 2019, og arrangementet har kun kunnet lade sig realisere takket være den ekstrabevilling, Bornholms Teater fik tildelt fra Kulturministeriet i 2019.


19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

19. AUG 2019 • 16:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Vil han også købe Bornholm?

Mest læste