140 naturvejledere fra hele landet samles på højskolen
Sidste år blev naturvejledernes konference holdt på Livø. Foto: René Larsen

20. APR 2019 • 12:26 • AF REDAKTIONEN

140 naturvejledere fra hele landet samles på højskolen

I næste uge danner Bornholms Højskole ramme om Naturvejledernes årlige konference, der i år samler en tredjedel af landets naturvejledere.

Temaet for konferencen er de 17 Verdensmål under titlen Håb for fremtiden.

– Det forventes af mange naturvejledere, at vi også har forstand på det, og ved hvordan man formidler det til mange forskellige befolkningsgrupper, siger ledende naturvejleder fra Natur Bornholm, René Larsen, i en pressemeddelelse.

For at løfte vidensniveauet får de 140 naturvejledere besøg af præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, og Danmarks generalsekretær i Unesco, Anna Enemark.

Naturvejlederne vil finde ud af, hvordan man omdanner viden om klima og miljø til formidling til børnehavebørn, skolebørn, unge, voksne, ældre, amatører og specialister.

– De årlige konferencer er en enorm mulighed for vidensdeling, og det er klart, at vi er meget stolte af, at det netop er Bornholm, der danner ramme for konferencens tema om de 17 verdensmål. Og Bornholms Højskole er de perfekte rammer for denne event, selvom vi kommer til at sidde lidt tæt, eller være en del udendørs under de forskellige workshops, lyder det fra René Larsen.

Mange af deltagerne kommer til Bornholm, før konferencen begynder. Enten for at opleve øen som turist eller for at gøre brug af Natur Bornholms tilbud, der netop har til formål at lokke deltagerne hertil tidligere.

Nogle skal besøge Bofa og høre om Bright Green Island, nogle skal til Madkulturhuset Gaarden og lave vild mad, nogle skal se Natur Bornholm, eller på tur i naturen med guider fra Natur Bornholm, mens andre skal på rundtur med Bornholms Middelaldercenter.

– For os på Bornholm er det også en chance at arbejder sammen, uanset om vi til dagligt arbejder på Natur Bornholm, Gaarden, i skoletjenesten Bornholm eller er freelancer, lyder det fra René Larsen.

17. AUG 2019 • 17:04 FOR ABONNENTER

Tidens tand havde tæret på det gamle tag

17. AUG 2019 • 16:01 FOR ABONNENTER

Endelig fungerer folks dankort altid

17. AUG 2019 • 15:39 FOR ABONNENTER

Anlægsstop dæmper aktiviteten i byggeriet på Bornholm

17. AUG 2019 • 14:19 FOR ABONNENTER

Nedrivning er i høring

17. AUG 2019 • 13:55 FOR ABONNENTER

Sammenstyrtede bygninger bliver fjernet

Mest læste