Disse muligheder har du for at fjerne ukrudt på terrassen

SPONSERET AF JEMOGFIX

Disse muligheder har du for at fjerne ukrudt på terrassen

Når du endelig har fået lavet den smukke terrasse som du altid har drømt om med lige netop de pæne fliser, der passer til resten af haven, er det super ærgerligt, at ukrudt altid skal komme op mellem fliserevnerne og ødelægge det flotte syn. I denne artikel gennemgår vi de muligheder som du har for at fjerne ukrudt på terrassen og vi kommer ind på, hvorfor man ikke altid blot skal vælge den meste effektive løsning.

Roundup
Den første mulighed er roundup eller at andet syntetisk middel til ukrudtsfjerning. Denne løsning er yderst effektiv, men dette er der også en grund til. Flydende midler til at fjerne ukrudt har brug for at have nogle meget kraftige ingredienser, der skal kunne nedbryde alle typer af ukrudt. Det betyder, at hvis du kommer til at bruge lidt for meget, kan der være en forøget risiko for forurening i din have og i sidste ende en negativ påvirkning af miljøet. Af den grund fravælger nogle personer syntetiske væsker til fjernelse af ukrudt, selvom det måske er blandt de mest effektive løsninger. Brugen af denne metode er hurtig, men resultatet ses ikke lige med det samme. Der går typisk en uges tid før man kan se det fulde resultat af denne løsning.

Ukrudtsbrænder
En ukrudtsbrænder er også blandt de meget effektive midler til fjernelse af ukrudt. Man behøver rent faktisk ikke at brænde ukrudt i mere end 3 sekunder før de er ødelagt i en sådan grad, at de ikke kommer tilbage. Det betyder, at denne mulighed ikke blot er hurtig, men også meget effektiv. Man kan ikke se de fulde resultater lige efter udførslen, men efter en uges tid vil man kunne se, at ukrudtet er forsvundet. En ukrudtsbrænder bidrager desværre til udledning af co2, hvorfor man som en meget miljøbevidst person sikkert har det bedst med at benytte en anden løsning.

Fjernelse af ukrudt med stålbørste
Den sidste mulighed er fjernelse af ukrudt med en stålbørste, der i høj grad er for de mere miljøbevidste personer. Denne metode er fuldt ud manuel og er en del mere krævende – både i form af tid og kræfter – end de andre tilgange som vi har omtalt i denne artikel. Fordelen ved denne metode er til gengæld, at resultatet kan ses fuldt ud med det samme, eftersom man rent faktisk fjerner alt det ukrudt som man kan komme til. På den anden side er metoden dog langt fra lige så effektiv som de andre, eftersom man ikke altid kan komme til at ødelægge ukrudt ved roden, hvorfor det hurtigere kommer tilbage igen og får terrassen til at se grim ud. Man skal således vurdere, hvorvidt skaden på miljøet bliver vejet op af den tidsbesparelse man opnår ved brug af en af de mere effektive metoder.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet