Skolebørn befriede miljøet for voldsom mængde stinkende skodder
0. og 1. klasse fra Sydbornholms Privatskole var i Nexø for at samle skrald og cigaretskodder. Privatfoto

26. MAR 2019 • 06:51 • AF MIE MØLBAK

Skolebørn befriede miljøet for voldsom mængde stinkende skodder

De mindste elever fra Sydbornholms Privatskole havde mandag begivet sig ud af klasselokalerne for at gøre noget godt for miljøet. Ved busstationen, på torvet og i de små gader op til biblioteket i Nexø samlede eleverne fra 0. og 1. klasse skrald og cigaretskodder for Danmarks Naturfredningsforening.

– Regnen silede ned, men de små engagerede skraldehelte var målrettede og i højt humør. Det er dem mod skraldet. Vi fik samlet 525 skodder ind. Voldsomt mange syntes eleverne, og sækken med skodderne stank helt forfærdeligt, fortæller lærer Christine Munck Birch fra Sydbornholms Privatskole.

Danmarks Naturfredningsforening har i år særligt fokus på cigaretskodder, som børnene derfor samlede i en pose for sig, så de kunne tælles. Antallet bliver indberettet til naturfredningsforeningen sammen med vægten af det indsamlede skrald.

Indsamlingen har været lærerig for børnene.

– Børnene lærte i naturfredningsforeningens materiale, at skodder ikke forsvinder af sig selv, når de smides, men at giften og mikroplast fra filtrene går lige i vores grundvand via regnen samt i vores hav og søer og dermed også kommer i maven på fisk, oplyser Christine Munck Birch.

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening smides der årligt tre milliarder skodder i naturen i Danmark.


Børnene samlede 525 skodder på deres skraldetur i Nexø. Privatfoto


22. JUL 2019 • 11:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Ja tak til en ny tradition

22. JUL 2019 • 11:01 FOR ABONNENTER

Han havde et brændende ønske om at hjælpe

Mest læste