Badminton-konflikt: Forbund udelukker spillerne

30. NOV 2018 • 10:54SPORT • AF KASPER RASMUSSEN OG RITZAU

Badminton-konflikt: Forbund udelukker spillerne

Fra lørdag får Danmarks bedste badmintonspillere ikke længere lov til at træne i Brøndby, hvor eliten normalt holder til mellem de store opgaver rundt om i verden.

Mathias Christiansen og de andre landsholdssspillere får heller ikke mulighed for at sparre med trænere eller få hjælp af specialister i hverken den ene eller anden forstand i forbindelse med internationale turneringer.
Og de er alle som én færdige med at spille på landsholdet. I hvert fald indtil videre.

Årsagen er, at Badminton Danmark og landsholdsspillerne anført af Spillerforeningen ikke nåede at lave en ny eliteaftale inden fredagens deadline.

Når forhandlingerne ikke ender med en aftale, skyldes det en række centrale punkter, hvor parterne ikke kan nå til enighed.

Direktør i Badminton Danmark Bo Jensen, slår fast, at det handler om principielle spørgsmål i forhold til eliteprogrammet og dansk badmintons fremtid.

– Diskussionerne handler især om en fælles forståelse af spillernes rettigheder og forpligtigelser i forhold til aftalens kommercielle bestemmelser, hvad landsholdssponsorerne må og især ikke må.

– Men også områder der handler om hele præmissen for deltagelse på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, det tilhørende Eliteprogram og dermed udtagelse til landsholdet, lyder det.

Forhandlingerne synes på det kommercielle punkt at kunne sammenlignes med dem, der tidligere på efteråret stod på mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og landsholdsspillerne, hvor de kommercielle rettigheder var et stort stridspunkt.

Dengang var spillerne længe repræsenteret ved Spillerforeningens direktør, Mads Øland, og han sidder også med ved bordet i de nu strandede badminton-forhandlinger, hvor det kommercielle punkt altså også fylder meget.

På samme side som Øland sidder Michael Døi fra DEF (Danske Elitesportsudøveres Forening) og flere spillere, mens forbundets direktør Bo Jensen, sportschef Jens Meibom og forbundets advokat sidder på den anden side af bordet.

Badminton Danmarks hovedbestyrelse skal på sit næste møde onsdag den 5. december tage stilling til, om direktionen får forlænget sit nuværende forhandlingsmandat.

Den nuværende aftale mellem forbund og spillere blev indgået i 2013 og opsagt af forbundet i august i år med udløb 30. november, forbi aftalen blev fortolket og forstået forskelligt parterne imellem.


SENESTE NYHEDER

15. OKT 2019 • 16:50 FOR ABONNENTER
Hun skal få bundlinjen til at løfte sig
15. OKT 2019 • 15:56 FOR ABONNENTER
Butikken fejrer jubilæum: 75 år og stadig i fin form
15. OKT 2019 • 14:46 FOR ABONNENTER
Maria Hach godkendt som ny næstformand
15. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
15. OKT 2019 • 13:46
Hammershus lyser op i aften
15. OKT 2019 • 13:43 FOR ABONNENTER
Bryggeri kan være på vej mod ny flot anerkendelse

MEST LÆSTE SPORT

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet