EU-politiker har øjne på færgesagen: Det er dybt frustrerende at høre om

13. NOV 2018 • 20:20 • AF MIE MØLBAK

EU-politiker har øjne på færgesagen: Det er dybt frustrerende at høre om

Den bornholmske politiker Jeppe Kofod følger Molslinjens indtog i Østersøen tæt fra sin plads i Europa-Parlamentet.

Det skriver han i en mail til Troels Borup fra Rønne. Borgeren har henvendt sig til politikeren med en undren over, at Molslinjen må benytte den gældende billetstruktur.

– Jeg kan love dig, at jeg følger tæt med i forhold til de massive indkøringsvanskeligheder, der tydeligvis er i forhold til den nye færgeoperatør. Det er også dybt frustrerende at høre fra både familie, venner og bekendte fra øen, som alle synes at have dårlige erfaringer med aflyste færger, dyrere billetter og besværlige/ufleksible systemer, skriver Jeppe Kofod, der har sendt sit svar til borgeren videre til Bornholms Tidende.

Forskelsbehandling

Troels Borup forklarer i mailen til EU-politikeren, hvordan han mener, Molslinjens såkaldte dynamiske prisstruktur rammer bornholmerne med dyre billetter, mens turisterne – der ofte kan planlægge rejsen i bedre tid – høster de billige billetter.

Derudover klager borgeren over Molslinjens gebyrer, og så mener han, at forudbetalingen af billetter strider mod det såkaldte landevejsprincip.

– Skal vi over Øresundsbroen eller Storebæltsbroen, betaler vi, når vi kører over – vi bestiller ikke billet uger eller måneder før, vi kører over. Så her er der for mig og mange andre bornholmere en uacceptabel forskelsbehandling af os og de øvrige borgere i Danmark, skriver Troels Borup.

Han understreger, at han ikke klager over Molslinjen, men over rederiets kontrakt med staten, der efter hans opfattelse stiller Bornholm transportmæssigt ringere end tidligere.

Undersøger sagen i EU

Jeppe Kofod har endnu ikke et klart svar til borgeren, men politikeren fortæller, at han er ved at undersøge sagen nærmere i forhold til EU-systemet.

– Operatørskiftet er jo en realitet, men derfor kan der sagtens være behov for at tage en alvorssnak med rederiet om prisstruktur, og hvem der er og burde være deres hovedhensyn – nemlig bornholmerne, skriver politikeren.

SENESTE NYHEDER

20. MAJ 2019 • 18:14 FOR ABONNENTER
Kæmpe flertal vil skyde sælerne
20. MAJ 2019 • 15:34 FOR ABONNENTER
Saunagus bliver fast sommeraktivitet hos Nexø Camping

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. MAJ 2019 • 07:29
Fuglene fejres i Svartingedalen
20. MAJ 2019 • 08:10

28 bilister blitzet

Mest læste