Halloween giver skolebørn græskar på menuen
Pressefoto

18. OKT 2018 • 16:06 • AF MARIE HOFMAN

Halloween giver skolebørn græskar på menuen

1500 skolebørn på Bornholm skal i anledning af Halloween prøve kræfter med madlavning med græskar. Det sker, når Coop uddeler GoCook smagskassen i ugerne 43-45, fortæller organisationen i en pressemeddelse.

– Halloween er uløseligt forbundet med uhyggelige, og græskar er blevet populære i takt med, at vi har taget halloween til os. Men hokkaido og andre spisegræskar kommer ikke særligt tit på tallerkenen. Det er nemlig kun hver tiende af os, som spiser græskar jævnligt. Derfor skal danske skolebørn nu lære at bruge græskarret til lækre retter, lyder det.

GoCook smagskassen er Coops madprojekt for børn og unge, der hvert år uddeles til 150.00 skolebørn.

Og det skal bornholmske skolebørn altså nu prøve kræfter med i de kommende uger, hvor blandt andet spicy græskarsuppe, risotto med græskar og græskarboller er på menuen.

Den bornholmske pizzakonge Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i flere film til årets smagekasse.

– Græskar smager fantastisk sammen med surt og stærkt såsom citron og chili. Det gode ved GoCook er dog, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Vi giver børnene smagsprøver på græskar, og så må børnene tage den derfra sammen med deres familier, siger Gorm Wisweh.

På Bornholm deltager Avangsskolen med 18 klasse, Paradisbakkeskolen med 9 klasser og Svartingedal Skole med 8 klasser. Alle skoleklasse kan bestille og hente en kasse med råvarer samt undervisningsmateriale i lokale Coop-butikker. For mere information kontakt GoCook Smagekassen.

17. APR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER

Investorer sætter frist for et nyt kulturhus

17. APR 2019 • 13:55

Politiet efterlyser cykel

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen