Færre starter på en erhvervs-uddannelse
Arkivfoto

8. OKT 2018 • 06:38 • AF MARIE HOFMAN

Færre starter på en erhvervs-uddannelse

Ældre unge fravælger i højere grad de praktiske uddannelser. Sådan lyder det fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier i en pressemeddelse.

Mens 432 flere elever kom direkte fra folkeskolen, var der til gengæld 1.743 færre, der valgte en erhvervsuddannelse, efter de havde været omkring andre uddannelser eller i job. Det viser tal fra Undervisningsministeriet, der netop er offentliggjort.

Og det sætter erhvervsskolerne og arbejdsmarkedet under pres, at der fortsat ikke er udsigt til at få uddannet flere faglærte, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

– Det er positivt, at vi kan se en lille stigning af de helt unge, men det opvejes af en langt større tilbagegang for de lidt ældre. De senere års markante stigning i tilgang til de gymnasiale uddannelser har ikke fået flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Det kalder på en ambitiøs politisk handling for at kunne efterkomme behovet for faglært arbejdskraft, siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

For et par uger siden lancerede regeringen et udspil med 55 forslag til en styrkelse af erhvervsuddannelserne.

– Det er en god start, men udspillet adresserer desværre ikke, at de unge har brug for at udvikle deres interesser og afprøve sig selv, inden de vælger en uddannelse, der leder til et specifikt erhverv, tilføjer DEG’s direktør.

Mest læste