Gudhjem: Kommunen skal få styr på sine lejemål
Foto: Jens-Erik Larsen

21. SEP 2018 • 19:50 • AF PETER TIEMROTH

Gudhjem: Kommunen skal få styr på sine lejemål

– De nuværende offentlige arealer på havnen bør fastholdes som offentlige. Der er efter foreningens opfattelse udlejet tilstrækkeligt til restaurationer, caféer og andre turist-orienterede salgsaktiviteter på havnen.

Det har Gudhjem By- og Mindeforening meddelt regionskomunen efter sommerens turbulens omkring lejemålet ved ”Den sorte Cafe” på Gudhjem Havn.

– Det er vigtigt, at kommunen som udlejer sikrer sig styr på, hvordan de udlejede arealer anvendes og ”møbleres”, og hvordan bygninger fremtræder, tilpasset det øvrige bymiljø, indskærper foreningsformanden Jørgen Jespersen.

– Der er brug for de offentligt tilgængelige havnearealer, som jo udgør vores ”bycentrum”. Samtidig sikrer de åbne arealer udsyn over hav og klipper og byens smukke huse.

– Endvidere har vi foreslået, at kommunen i muligt omfang gennemgår og evt. genforhandler de eksisterende lejeaftaler, og ved denne opgave foreslår vi, at kommunens planafdeling inddrages med den design- og visuel ekspertise, afdelingen rummer.

– Desuden anmoder vi om, at havnebrugerrådet inddrages løbende og høres om alle væsentlige ændringer i havnen og på havnearealerne – og ikke som hidtil kun holder to møder årligt. Og dagsordener og mødereferater ønskes præciseret.

Endelig gør foreningen – mere eller mindre mellem linierne – opmærksom på, at man ikke ønsker de øjeblikkelige problemer på Gudhjem Havn eksporteret til Nørresand.

– Nørresand Havn og området omkring er et helt andet miljø – et fristed om sommeren under turismens store pres på Gudhjem Havn. Utrolig smuk natur. Og reparation af havneværkerne er vigtigere end nye rekreative tiltag i havnen. Og at man støtter Flådeselskabet Atlantens bestræbelser på at fastholde det særlige miljø.

– Et nyt skur til et og andet havneformål kan formentlig indpasses – nok mest nænsomt i forlængelse af det eksisterende ”Atlant-skur”, mens ”Nørresan Café”, der er fint indpasset i miljøet – efter vores mening – dækker det kulinariske behov, slutter Jørgen Jespersen.

SENESTE NYHEDER

20. FEB 2019 • 15:55
Ny take away slår dørene op
20. FEB 2019 • 14:45 FOR ABONNENTER
Hans Rømer Skolen er tilbage på to spor
20. FEB 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
20. FEB 2019 • 08:37SPORT
Landstræner som 72-årig

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. FEB 2019 • 08:29
Stjålet bil fundet udbrændt
19. FEB 2019 • 18:16 FOR ABONNENTER

Regionen: Vi arbejder ihærdigt på en løsning

19. FEB 2019 • 18:13 FOR ABONNENTER

Politiker i chok: Det her er rivegalt

19. FEB 2019 • 15:17 FOR ABONNENTER

Lammene blev hans skæbne

19. FEB 2019 • 14:20 FOR ABONNENTER

Peter og Jess på gyngende grund blandt aktivister

Mest læste