Cykel smart og praktisk gennem efterårsvejret

SPONSORERET AF FRIBIKESHOP.DK

Cykel smart og praktisk gennem efterårsvejret

Som den cykelnation vi er, skal koldere og vådere vejr selvfølgelig ikke stoppe os fra at hoppe på cyklen, når vi skal til og fra arbejde eller studie, eller når vi skal en tur i byen med vennerne eller blot vil ud og have noget frisk luft. Mange skifter til bil eller offentlig transport, når efteråret for alvor melder sin ankomst, men det er både dårligere for miljøet og pengepungen. Med de rette remedier og en praktisk tankegang kan det sagtens lade sig gøre at cykle gennem Danmark i de køligere måneder.

Den rette påklædning er essentiel
Vi er vant til, at det ofte regner i Danmark. Det betyder, at de fleste af os har en regnjakke. Det er dog ikke alle regnjakker, der er lige pæne, men heldigvis har nogle firmaer formået at designe moderigtige og stilrene regnjakker. Det kan godt betale sig at investere i en regnjakke, du gerne vil gå i til daglig, så du slipper for at blive gennemblødt på cyklen. Cykler du langt og hurtigt hver dag, skal du overveje en mere praktisk en flot regnjakke - en jakke af åndbart materiale er klart at foretrække. Regnbukser er også en god idé til de dage, hvor det virkelig øser ned. Alternativt skal du anskaffe dig en poncho, der dækker det meste af kroppen, også selvom du sidder på en cykel.

Sikkerhed frem for alt
Når vi bevæger os ud i trafikken på to hjul, bør sikkerhed komme i første række. Mange fravælger at bruge cykelhjelm, fordi det ødelægger frisuren, den er varm at køre med, den er upraktisk at have med rundt og så videre. Det er der lavet om på nu - airbag cykelhjelmen fra mærket Hövding er egentlig en halskrave, som så pustes op til en airbag, hvis du falder. Håret bliver altså ikke ødelagt, da kraven sidder omkring halsen, og sikkerheden er endnu bedre end en almindelig plastik cykelhjelm. Læs mere om Hövding airbag cykelhjelm her.


Mest læste