Ergonomi: pas på at dine medarbejdere ikke bliver nedslidte før tid

SPONSORERET AF ALVAC-INDUSTRY.DK

Ergonomi: pas på at dine medarbejdere ikke bliver nedslidte før tid

På arbejdspladser med tungt arbejde, gentagne arbejdsprocesser og mange løft kan det være rigtig hårdt at være medarbejder. Menneskets krop er skabt til at blive brugt, og vi er stærke individer, der kan klare hårdt arbejde. Men når en bevægelse skal gentages igen og igen, eller medarbejdere gang på gang skal løfte tunge genstande, slider det på kroppen.

De fleste arbejdsskader sker, når medarbejdere trækker, skubber, løfter og på anden vis udfører manuelt hårdt arbejde. Hårdt og krævende arbejde kan forårsage mange sygedage og at medarbejderne ikke holder så længe på arbejdsmarkedet, som de burde. Derfor kan det være en god idé at kigge på ergonomien på arbejdspladsen og at sætte ind, hvor man kan.

Invester i hjælpemidler og løfteudstyr
På arbejdspladser som lagerbygninger og produktionsvirksomheder, hvor medarbejderne udfører meget manuelt arbejde, kan det være en rigtig god investering at købe hjælpemidler og løfteudstyr. Ved at skåne medarbejderne for de mange tunge og gentagne løft, skub og træk, som løfteudstyr kan udføre for dem, får virksomheden gladere og sundere medarbejdere. Samtidig optimeres produktionen, og pengene, der blev brugt på hjælpemidlerne, er hurtigt tjent ind ved den mere effektive produktion og de færre sygedage blandt medarbejderne.

Bidrag til færre sygedage og længere arbejdsliv
Medarbejdere, der bliver skånet på arbejdspladsen, holder længere. Udover at de generelt får færre sygedage, fordi de ikke får så ondt og kommer så meget til skade, så bliver de også gladere, hvilket i sidste ende vil smitte af på produktiviteten. En gladere og sundere medarbejder holder i flere år, og er derfor et bedre aktiv for en virksomhed end en medarbejder, der bliver syg og skadet grundet de hårde, gentagne arbejdsopgaver. Som virksomhed kan man altså bidrage til medarbejdernes ve og vel og sikre, at de får en bedst mulig arbejdsgang.


Mest læste