Han er udelukket fra travbanen i fire uger
Arkivfoto

11. AUG 2018 • 08:47SPORT • AF WILLY MOGENSEN

Han er udelukket fra travbanen i fire uger

Efter onsdagens travløb på Bornholm er John Gommans blevet idømt et straftillæg på fire ugers udelukkelse for ikke at holde bane i opløbet til fordel for anden hest fra egen stald.

I onsdagens 4. løb På Bornholms Brand Park konstaterer dommerkomitéen, at John Gommans ikke holder bane i opløbet, hvilket giver plads til en ellers indelukket hest fra samme træningskvarter, som kommer fri og opnår en bedre placering, end den ellers ville have opnået.

Dommerkomitéen idømmer John Gommans et gebyr, afhører ham omkring episoden og noterer det på løbsrapporten. Da de ikke er enige i forklaringen, anmodes DTC om at se nærmere på episoden.

- Tre landsdommere har, uafhængigt af hinanden, kigget episoden igennem, og mener John Gommans åbner for en hest fra samme stald, som derved opnår en bedre placering. Det er en forseelse, som vi ser meget alvorligt på, og da der er fuld enighed mellem de lokale dommere og DTC's landsdommere, så idømmes John Gommans en tillægsstraf på fire ugers udelukkelse, forklarer overdommer hos DTC, Kim Kabling.

- Dommerkomitéen på Bornholm har handlet helt korrekt ved at dømme i nuet og afhøre kusken, og derefter overdrage strafudmålingen til DTC. Det skal siges, at vi ser meget hårdt på denne type sager, da vores troværdighed overfor det spillende publikum er altafgørende, påpeger Kim Kabling slutteligt.

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt