Modelflyveklub bruger naturen som flyveplads
Foto: Berit Hvassum

10. AUG 2018 • 18:32 • AF HENRIK NIELSEN

Modelflyveklub bruger naturen som flyveplads

Det er svært at dyrke sin interesse for at flyve med modelfly, når man ikke har adgang til en flyveplads. Det ved medlemmerne af Rønne Modelflyveklub, som ikke har haft nogen flyveplads i det seneste halve års tid. Alligevel har de i nogen grad kunnet dyrke deres hobby, forklarer klubbens formand.

– Vi kan flyve under det, der hedder landdronebekendtgørelsen. Så kan vi tage ud i den bornholmske natur og flyve, så længe vi overholder reglerne, og så flyver man som enkeltperson og ikke som klub. Så kan man faktisk flyve, hvor det skal være, bare man overholder nogle afstandskrav, siger Michael Sundgaard-Liu.

Det er tilladt at flyve med både fastvinget fly, helikopter og drone. Dog er der ikke mange steder, hvor der er plads til at flyve med et fly, der vejer over syv kilogram, og hvis man vil flyve med jet, så kræver det en godkendt modelflyveplads.

Sådan en er der i Nexø, hvor Østbornholms Modelflyveklub holder til. Siden forsvaret opsagde Rønne Modelflyveklubs lejeaftale på et område ved Almegårdsvej, har klubben været velkommen hos kammeraterne i Nexø, men det er ikke rigtig noget, den har benyttet sig af.

– Vi var der i maj til Modelflyvningens dag, men ellers har vi ikke været dernede. Deres bane ligger på tværs af der, hvor vinden normalt kommer fra, så når man flyver med fly, som vi gør meget i Rønne Modelflyveklub, så er banen ikke lige til højrebenet, forklarer Michael Sundgaard-Liu og tilføjer:

– I bornholmsk forstand er der lidt langt at køre til Nexø. Men vi har været hjertelig velkomne til at bruge deres faciliteter. Det har de været flinke at gøre, så hvis medlemmerne har haft lyst til at tage derned, så har de haft mulighed for det.

SENESTE NYHEDER

11. DEC 2018 • 16:01 FOR ABONNENTER
Linda Persson: Fristen er for kort til at ansætte ny topchef

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste