Birgitte og Tanya er poppet op i Banken
Foto: Jens-Erik Larsen

10. JUL 2018 • 06:28 • AF ELISABETH KROGH

Birgitte og Tanya er poppet op i Banken

Afrikanske smykker, det blødeste tøj af grannåle, engelske hudplejeprodukter fremstillet af mor og datter i Suffolk, produkter fra Høstet i Ibsker og andre bæredygtige ting og sager er i hele juli måned poppet op i galleriet Banken på Brøddegade i Gudhjem.

Her har kunstner Jo Dam Kærgaard under titlen Design, Økologi og Kunst igen inviteret designbrandet Another View indenfor til at supplere kunsten i galleriet resten af juli måned.

Another View er i Gudhjem med bæredygtigt design fra butik og showroom Eden i København. En del af tøjet er lavet af eukalyptus- og nåletræer. I butikken er også økologisk lingeri fra Ethique, bæredygtig strik og silke, håndlavede tanzanianske smykker og flet, second hand vintage, økologisk havtorn, cremer, make-up og kan alt sammen ses sammen med værker af Jo Dam Kærgaard i galleriet, som hun åbnede i 2016.

Det er ikke første gang, hun lader andre poppe op sammen med egne værker i galleriet. Helt fra starten var det meningen, at bygningen, som er den gamle bank i Gudhjem, skulle rumme både værksted, galleri, og ”pop ups”.

– Det er for at få mere liv i butikken henover sommeren, og bidrage til byen, siger Jo Dam Kærgaard.

Pop up butikken kan besøges i Banken frem til 31. juli, og sammen med butikken er også Birgitte Nielsen og Tanya Fassbinder poppet op, og passer butik og galleri i juli.

Litteraturfestival i september

Næste udstilling i galleriet bliver i Bornholms Kulturuge, når kulturugens nye indslag, Bornholms Litteraturfestival, åbner netop her i Banken søndag 16. september.

– Her læser forfatteren Daniel Dalgaard op af sin roman, som han er ved at skrive, fortæller Jo Dam Kærgaard. Romanen tager sit udgangspunkt i Gudhjem. Oplæsningerne af dele af romanen, som stadig er i tilblivelse, præsenteres sammen med tredimensionelle tableauer af Jo Dam Kærgaard.

- De supplerer hans tekst og efterfølgende udgør de i resten af kulturugen en udstilling med dele af forfatterens tekst, fortæller hun.

SENESTE NYHEDER

20. NOV 2018 • 19:54 FOR ABONNENTER
Merete Grønning går af
20. NOV 2018 • 15:46 FOR ABONNENTER
Ministeriet vidste at færgen ikke har t-foil
20. NOV 2018 • 14:20 FOR ABONNENTER
Eksperter dumper Molslinjens forklaring til ministeren
20. NOV 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. NOV 2018 • 09:54
Tyv stjal øl og kød fra et skur
20. NOV 2018 • 06:48 FOR ABONNENTER

Snart tændes der op i den nye sanua

Mest læste

17. NOV 2018 • 09:33 FOR ABONNENTER

Tiden modarbejder et nyt FC Bornholm

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen