Dueodde er med på listen over dyre strande
Foto: Jens-Erik Larsen

12. JUN 2018 • 15:30 • AF ELISABETH KROGH

Dueodde er med på listen over dyre strande

Dueodde strand på Bornholm er den dyreste af 11 danske strande, som er sammenlignet i det såkaldte Strandpris-indeks 2018.

Her er strandene sammenlignet på priserne på solcreme, vand, øl, is og frokost, og her ender Dueodde altså ud som den dyreste strand af de 11.

De øvrige ti strande på listen er Blokhus, Rømø, Læsø, Marielyst, Blåvand, Kerteminde, Løkken, Hornbæk, Amager og Søndervig.

Det er tredje år i træk, at Travelbird udgiver Strandpris-indekset, som rangerer mere end 300 strande rundt i hele verden og viser, hvad en typisk dag ved stranden koster.

Af alle de sammenlignede strande er Anse Beach i Ny Kaledonien den mest eksklusive strand i hele indekset med en totalpris på 585 kroner, mens Cua Dai Beach i Vietnam er den billigste strand med en totalpris på omkring 100 kroner.

I følge Travelbrid koster en dag ved Dueodde 379 kroner, mens en stranddag ved de øvrige danske strande på listen er beregnet til at koste fra 305 til 365 kroner.

I år er strandene i listen også målt på facilitetsgebyrer, dvs. den eventuelle adgangspris samt gebyr for leje af liggestole og parasoller. Ingen af de danske strande på listen har dog den slags gebyrer.

Dermed kan listen måske også tages ganske roligt af strandgæsterne på Bornholm, der jo dermed helt selv styrer, hvor mange is, øl, vand og flasker solcreme, de vil købe – og alligevel har de fri og uhindret adgang til stranden.

Ideen med strand-indekset er at give rejsende mulighed for at få viden om hvilke badebyer, der tilbyder den bedste værdi for pengene, og hvilke strande, der tilbyder en mere eksklusiv oplevelse.

Det er ikke hvilke som helst strande der er på listen, men de strande, som er de mest populære strande i hele verden.

SENESTE NYHEDER

18. OKT 2018 • 07:05
Minkfarm holder åbent hus
17. OKT 2018 • 19:07 FOR ABONNENTER
Endelig er der nogen, der har tid til at høre på mig

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. OKT 2018 • 18:06
Gum by Hviid erklæret konkurs
17. OKT 2018 • 05:53
Den nye sauna tager form

Mest læste