Chefredaktøren: Negativt folkemøde-spin er en del af festen
Søren Christensen med statsminister Lars Løkke på Folkemødet. Foto: Berit Hvassum

11. JUN 2018 • 18:55 • AF TOMMY KAAS

Chefredaktøren: Negativt folkemøde-spin er en del af festen

Altinget og Jyllands-Posten bringer i dag en meningsmåling om Folkemødet. Konklusionen er, at hver tredje dansker mener, at Folkemødet på Bornholm ikke vedkommer dem, men chefredaktør Søren Christensen mener til gengæld, at den vinkel er skudt helt ved siden af.

Selv om Bornholms Tidende også refererede den "negative" historie synes Søren Christensen, at der er yderligere og mindst et par andre vinkler og måder at tolke sådan en meningsmåling på. Og dem burde man have valgt, skriver han i sin leder i Bornholms Tidende mandag.

– Kunne man ikke – uden at være hverken blåøjet eller naiv – vende den på hovedet? Ville det ikke være mere relevant at tale om, for det viser undersøgelsen jo også, at Folkemødet – i mindre og højere grad – faktisk betyder noget for over halvdelen af danskerne, spørger Søren Christensen.

– Det er da meget flot, er det ikke?

– Men sådan er der jo så meget, og vi må vel blot igen forberede os på, at en begivenhed som det bornholmske folkemøde deler vandene, og specielt de, der aldrig har deltaget, har lettere ved at finde på negative ting at sige, end de mange, der er med hvert år.

– Med andre ord må vi erkende, at negativt folkemøde-spin er en naturlig del af festen, lyder det fra Søren Christensen og indskyder:

– Lige om lidt kommer sangen om, at Folkemødet ikke er for folket, helt sikkert også.

Mest læste

17. SEP 2018 • 19:11SPORT

Magnus Cort sagde selv fra til VM

15. SEP 2018 • 18:06SPORT

NB Bornholm skuffede mod KFUM

15. SEP 2018 • 17:39SPORT

En af de gode dage i Rønne

15. SEP 2018 • 14:58 FOR ABONNENTER

Hasses hemmelige mission: Saml et fodboldlandshold